Sporoinvest – dluhopisový fond velmi krátkodobých investic České spořitelny

Sporoinvest je dluhopisový fond velmi krátkodobých investic České spořitelny. Fond investuje do českých a zahraničních dluhopisů s krátkodobou splatností, tedy do 1 roku. Fond je vhodný pro investory, kteří hledají konzervativní investici s nízkým rizikem.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Podílové fondy České spořitelny
27/7/2023 9:13 AM

Cíl fondu

Cílem fondu Sporoinvest je dosáhnout co nejvyššího výnosu při zachování nízkého rizika. Fond je spravován aktivně, což znamená, že správce fondu aktivně vybírá cenné papíry, do kterých fond investuje. Správce fondu se snaží dosáhnout co nejvyššího výnosu při zachování nízkého rizika.

Riziko fondu

Fond má nízké riziko. Hodnota fondu může kolísat, ale je nízká pravděpododobnost, že byste ztratili celou investici. Fond je vhodný pro investory, kteří hledají konzervativní investici s nízkým rizikem.

Poplatky fondu

Fond má nízké poplatky. Výše poplatků je 1,5 % ročně. To znamená, že za každých 100 000 Kč investice zaplatíte ročně 1 500 Kč poplatků.

Výnos fondu

Výnos fondu je závislý na vývoji dluhopisového trhu. V minulosti dosahoval fond výnosů kolem 2 % ročně.

Výhody fondu

  • Nízké riziko
  • Nízké poplatky
  • Dobrý výnos

Nevýhody fondu

  • Hodnota fondu může kolísat
  • Fond je vhodný pouze pro konzervativní investory

Závěr

Sporoinvest je dluhopisový fond velmi krátkodobých investic České spořitelny. Fond je vhodný pro investory, kteří hledají konzervativní investici s nízkým rizikem a nízkými poplatky.

Autor: Vladimír Daněk, Foto a zdroj: Česká Spořitelna