mBank: kód banky

Kód banky mBank je 6210. Pokud například potřebujete provést bankovní převod na účet u mBank, musíte uvést tento kód banky spolu s číslem účtu příjemce. Tímto způsobem se zajistí, že peníze budou směřovat přesně na správnou banku a na správný účet u této banky.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Základní pojmy
25/5/2023 11:51 AM

K čemu slouží kód banky a údaje mBank

Kód banky slouží k identifikaci konkrétní banky při vnitrostátních bankovních převodech. Při provádění platby na území jedné země je kód banky potřebný pro správné směrování peněžních prostředků na správný bankovní účet u dané banky. Vnitrostátní kódy banky jsou obvykle specifické pro každou zemi a jsou často odlišné od mezinárodního SWIFT kódu.

SWIFT kód (také známý jako BIC - Bank Identifier Code) je mezinárodně uznávaný standard pro identifikaci banky při provádění mezinárodních bankovních transakcí. SWIFT kód je složen z unikátní kombinace písmen a čísel a identifikuje konkrétní banku nebo pobočku banky po celém světě. Tento kód se používá pro mezinárodní platby a umožňuje jednoznačnou identifikaci banky bez ohledu na zemi.

Kód banky mBank je 6210 pro vnitrostátní platby v České republice . Tento kód je specifický pro mBank a slouží k identifikaci této banky při vnitrostátních bankovních převodech uvnitř České republiky. Pro mezinárodní transakce by se používal mezinárodní SWIFT kód banky mBank, který je MBWACZP2.

Základní údaje mBank

Oficiální název banky: mBank S.A., organizační složka
Sídlo: Pernerova 691/42, 186 00 Praha 8
IČO: 27943445
Kód banky: 6210
SWIFT kód banky: BREXCZPP

ZALOŽIT ÚČET V mBANK

Historie a založení mBank

mBank je jedním z nejvýznamnějších finančních ústavů působících v České republice. Tato moderní banka, která nabízí svým klientům širokou škálu inovativních bankovních produktů a služeb, byla založena v Polsku v roce 2000 a od té doby si vydobyla významné postavení na trhu.

Historie mBank sahá až do doby, kdy bankovní průmysl čelil výzvám digitálního věku a spotřebitelé začali projevovat zájem o nové možnosti a přístupy v oblasti bankovnictví. S cílem přinést inovace a zjednodušit finanční služby založil polský finanční gigant BRE Bank novou banku, která by byla připravena využívat možnosti internetu a moderní technologie.

mBank vstoupila na trh jako plně digitální banka, která nabízela svým klientům možnost zřídit bankovní účet online, spravovat své finance prostřednictvím internetového bankovnictví a využívat mobilní aplikace pro pohodlné a rychlé bankovní transakce. Banka se zaměřila na poskytování jednoduchých, transparentních a přizpůsobitelných služeb, které by odpovídaly potřebám moderního klienta.

Od svého založení se mBank rychle rozšiřovala a získávala popularitu díky svým inovativním funkcím a uživatelsky přívětivému prostředí. Banka se také zaměřovala na poskytování atraktivních úrokových sazeb a konkurenceschopných podmínek pro své klienty.

V roce 2007 vstoupila mBank na český trh a nabídla své služby českým zákazníkům. S příchodem mBank do České republiky začali mít klienti možnost využívat moderní a inovativní bankovní služby s důrazem na jednoduchost, efektivitu a přístupnost. Banka se brzy stala oblíbenou volbou pro ty, kteří hledali alternativu ke tradičním bankám a chtěli využívat výhody digitálního bankovnictví.

mBank se od svého založení neustále vyvíjela a přinášela nové inovace, jako je rychlé mobilní platby, smart bankovnictví a další funkce, které usnadňují finanční správu a zvyšují pohodlí klientů. Banka si také získala ocenění a uznání za své inovativní přístupy a kvalitu poskytovaných služeb.

Dnes je mBank významným hráčem na bankovním trhu, který se neustále snaží přinášet nové a lepší služby pro své klienty. Banka se stala symbolem digitální transformace v bankovnictví a díky svému vývoji a úspěchům si získala důvěru a loajalitu svých zákazníků.

mBank je příkladem toho, jak moderní technologie a inovativní přístup mohou proměnit způsob, jakým lidé spravují své finance. Díky této bankovní instituci se bankovnictví stalo dostupnější, jednodušší a efektivnější, což přináší výhody spotřebitelům po celém světě.

Autor: David Web, Zdroj a foto: mBank