Kód banky 6210 (mBank)

Kód banky mBank v České republice je 6210.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
21/3/2023 2:43 PM

mBank je bankovní instituce poskytující moderní a inovativní finanční služby pro fyzické osoby, podnikatele a firmy. Nabízí širokou škálu produktů v oblasti bankovnictví, včetně běžných účtů, kreditních karet, spotřebitelských úvěrů, hypoték, investičních fondů a dalších finančních produktů. Kód banky mBank v České republice je 6210.

K čemu slouží kód banky 6210

Kód banky 6210 se používá k jednoznačné identifikaci mBank, tj. bankovní instituce, která má tento kód přidělený. Kód banky se používá například při provádění bankovních transakcí, jako je převod peněz mezi účty různých bank. Kód banky pomáhá zajistit správné směrování a připsání peněz na příslušný účet. Kromě toho může být kód banky použit při sjednávání finančních produktů, jako jsou úvěry nebo hypotéky, a také jako identifikační údaj pro bankovní registr a statistiky.

SWIFT kód mBank

SWIFT kód (BIC) mBank v České republice je BREXCZPPXXX. Tento kód se používá k jednoznačné identifikaci mBank pro mezinárodní bankovní transakce a umožňuje přenos finančních informací mezi mBank a ostatními bankami a finančními institucemi v rámci SWIFT sítě.

SWIFT kód mBank se skládá z 8 nebo 11 alfanumerických znaků. První 4 znaky "BREX" identifikují banku, následující 2 znaky "CZ" označují zemi, kde se banka nachází (v tomto případě Česká republika) a poslední 3 znaky "PXX" představují identifikační kód pobočky mBank, která se podílí na transakci.

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) je mezinárodní finanční telekomunikační síť, která umožňuje bankám a finančním institucím po celém světě přenášet zprávy a informace o bankovních transakcích mezi sebou.

SWIFT poskytuje bezpečný a standardizovaný způsob přenosu finančních informací mezi bankami a finančními institucemi, přičemž používá kódování a šifrování, aby se zajistila bezpečnost a důvěrnost přenášených dat.

Každá banka má v rámci SWIFT svůj jedinečný identifikační kód, tzv. BIC (Bank Identifier Code), který se používá k identifikaci banky a určení cíle finanční transakce. Při provádění mezinárodních bankovních transakcí je použití SWIFT a BIC kódu nezbytné.

ZALOŽIT ÚČET V mBANK

Základní údaje

Oficiální název banky: mBank S.A., organizační složka
Sídlo: Pernerova 691/42, 186 00 Praha 8
IČO: 27943445
Kód banky: 6210
SWIFT kód banky: BREXCZPP

Historie mBank (kód banky 6210)

mBank je moderní a inovativní bankovní instituce, která poskytuje finanční služby v České republice. Vznikla v roce 2007 jako první digitální banka v České republice a rychle se stala populární mezi zákazníky, kteří ocenili jednoduchost a pohodlí jejích služeb.

Historie mBank sahá až do roku 1990, kdy polská banka BRE Bank začala rozvíjet své aktivity v České republice. V roce 1997 získala BRE Bank českou bankovní licenci a o rok později začala poskytovat bankovní služby pod názvem eBanka. Od počátku se zaměřila na inovativní a moderní přístup k bankovnictví, což jí umožnilo rychle expandovat a získat si pozornost zákazníků.

V roce 2007 představila BRE Bank novou digitální banku pod názvem mBank. Tato banka byla založena s cílem nabídnout zákazníkům moderní a jednoduché bankovní služby, které by byly přizpůsobeny jejich potřebám a požadavkům. mBank byla první bankou v České republice, která umožnila založení bankovního účtu online bez nutnosti návštěvy bankovní pobočky.

Od svého vzniku se mBank rychle rozvíjela a rozšiřovala své služby. V roce 2009 se stala první bankou v České republice, která umožnila zasílání plateb pomocí mobilního telefonu a o dva roky později představila svůj první mobilní bankovní klient pro smartphony. V roce 2016 byla mBank zařazena mezi nejlepší digitální banky světa podle prestižního magazínu Global Finance.

V roce 2018 se mBank spojila s Air Bank, další populární bankou v České republice, a společně se staly největší digitální bankou na českém trhu. Díky spojení svých sil dokázaly obě banky nabídnout ještě širší a komplexnější spektrum služeb svým zákazníkům.

Autor: David Web, Zdroj a foto: mBank