Netflix se rozhodl pro průlomový krok a začne živě streamovat sportovní utkání

Toto je poprvé, co takováto služba nabídne živé přenosy. Zatím má Netflix s touto formou vysílání rozporuplné zkušenosti, ale pokud bude úspěšný, může to znamenat více sportovního obsahu v budoucnu.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
15/6/2023 6:49 PM

Streamovací služby, včetně Netflixu, mění způsob, jakým lidé sledují televizi. Diváci se postupně odklánějí od tradičního lineárního vysílání. Sportovní utkání jsou jedním z mála důvodů, proč si lidé stále zapínají televizi. Streamovací platformy zatím tuto možnost nenabízejí. Sportovní fanoušci tak musí sáhnout buď po lineárním vysílání, specifických streamovacích službách pro dané soutěže nebo IPTV, které nabízejí sportovní kanály.

Netflix chystá živý přenos golfového turnaje celebrit. Bude to poprvé, co se služba rozhodla pro takovýto krok a dokonce ho sama organizuje. Půjde o menší akci, která nemá srovnání s velkými událostmi jako Super Bowl nebo Světová série. Bude se konat v Las Vegas v srdci nevadské pouště. Zúčastnit se turnaje by mohly i některé hvězdy dokumentárních seriálů Netflixu, například "Drive to Survive" a "Full Swing".

Náročný podnik

Přímý přenos sportovního utkání není jednoduchou ani levnou záležitostí. Proto není překvapivé, že se Netflix rozhodl začít menší akcí, kterou si může vyzkoušet, co všechno živé sportovní přenosy obnášejí. I velké firmy, jako ESPN nebo Yahoo, začínaly na malých přenosech. ESPN poprvé přenášela softballový zápas a Yahoo začalo s živými sportovními přenosy utkání NFL v Londýně.

Pro Netflix to nebude první pokus o živý přenos sportovního utkání. Dříve se služba pokoušela získat práva na přenos formule 1 od ESPN, ale neuspěla. Má už nějaké zkušenosti se živým přenosem, které jsou však rozporuplné. V dubnu se pokusila o vysílání speciálního dílu reality show "Láska je slepá", což nevyšlo dobře, ale streamování stand-upu Chrise Rocka se setkalo s poměrně dobrým ohlasem. Pokud Netflix tentokrát uspěje bez větších problémů, mohli bychom se v budoucnu dočkat více živých sportovních přenosů.

Pouze pro předplatitele

Pro sledování živých sportovních přenosů na Netflixu budou mít přístup pouze předplatitelé této streamovací služby. Je důležité mít aktivní předplatné Netflixu a předplatitelé mohou využívat různá tarify Netflixu, které se liší podle nabízených funkcí a ceny.

V České republice existují různé tarify Netflixu, které zahrnují základní, standardní a prémiové plány. Cena Netflixu se liší v závislosti na vybraném tarifu. Základní tarif nabízí streamování ve standardním rozlišení a přehrávání na jednom zařízení současně. Standardní tarif umožňuje streamování ve Full HD rozlišení a přehrávání na dvou zařízeních současně. Prémiový tarif poskytuje streamování ve vysokém rozlišení (Ultra HD) a umožňuje přehrávání na čtyřech zařízeních současně.

Pro sledování živých sportovních přenosů na Netflixu v České republice je tedy nutné mít aktivované předplatné Netflixu a vybrat odpovídající tarif, který splňuje požadavky na kvalitu a počet zařízení.

Autor: David Web, Zdroj: Netflix, Foto: Freepik