Netflix předplatné

Netflix je populární streamovací platformou nabízející široký výběr filmů a seriálů, která si získala velkou oblibu po celém světě. Pokud se nacházíte v České republice, zajímá vás jistě cena předplatného.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí

Co je Netflix?

Netflix je globální streamovací platforma nabízející filmy a seriály. V současnosti má více než 230 milionů aktivních uživatelů ve více než 190 zemích po celém světě. Původně byla společnost Netflix známá jako půjčovna DVD, která zasílala filmy poštou v USA. S nástupem širokopásmového internetu se však zaměřila na streamování obsahu. Avšak filmový průmysl byl tehdy poměrně tradiční a studia byla opatrná ohledně online distribuce svých filmů. Proto Netflix získával práva na populární filmy postupně a často s omezeními v regionech a čase.

V reakci na tyto výzvy se Netflix rozhodl investovat obrovské finanční prostředky do vlastní produkce obsahu. Tento krok hrál klíčovou roli v jeho úspěchu spolu s postupným rozšiřováním lokalizovaných verzí platformy po celém světě. To je patrné i v případě České republiky, kde Netflix nabízí nejen české titulky, ale také profesionální český dabing pro stále rostoucí počet filmů a seriálů.

Netflix s kompletní češtinou

Netflix už dávno není jen pro ty, kteří ovládají světové jazyky. V současné době nabízí tisíce filmů a seriálů s českými titulky a stovky z nich jsou také dabovány do češtiny. Česká lokalizace Netflixu byla spuštěna 11. října 2019 (poznámka: pokud již dlouhodobě používáte Netflix a čeština se vám nezobrazuje, můžete ji manuálně aktivovat v nastavení).

Jak zjistit, které filmy a seriály na Netflixu mají český dabing nebo titulky?

Netflix neustále rozšiřuje nabídku českého obsahu, ačkoli se někdy může stát, že se v ní ztratíte. Proto máme pro vás jednoduchý trik, jak ihned zobrazit všechny tituly s českým dabingem, pokud se vám zrovna nechce sledovat filmy s titulky.

1) Přihlaste se do svého Netflix profilu.

2) Otevřete webový prohlížeč a zadejte adresu www.netflix.com/browse/audio.

3) Načte se speciální stránka, kde můžete v horní části upravit vyhledávací parametry pro zvuk, titulky a jazykové mutace.

4) Vyhledaný obsah můžete dále třídit podle Netflixových doporučení, roku vydání nebo abecedně.

Netflix předplatné - cena

Netflix cena: v České republice nabízí tři různé typy předplatného.

Základní předplatné (Basic) stojí 199 korun měsíčně a umožňuje vám streamovat filmy a seriály na jednom zařízení ve standardním rozlišení.

Standardní předplatné (Standard) je k dispozici za 259 korun měsíčně a umožňuje současné sledování na dvou zařízeních ve full HD kvalitě.

Premium předplatné stojí 319 korun měsíčně a poskytuje přístup ke knihovně Netflixu na čtyřech zařízeních současně ve full HD a Ultra HD (4K) kvalitě.

Netflix tarify předplatného v přehledné tabulce

Netflix však postupně zavádí další varianty předplatného, jako je například Netflix Basic s reklamami, který nabízí nižší cenu, ale s reklamním obsahem. Tato možnost předplatného zatím není v České republice dostupná a první reakce na ni naznačují, že o ni není velký zájem.

Pokud se ptáte, zda pro sledování Netflixu potřebujete speciální zařízení, nemusíte se obávat. Stačí vám chytrá televize s HD nebo ideálně 4K rozlišením, herní konzole nebo běžný mobilní telefon či tablet s operačním systémem iOS, Android nebo Windows 10. Můžete také prostřednictvím webového prohlížeče přistoupit přímo na stránku www.netflix.com (pokud ještě nemáte účet, musíte se nejprve zaregistrovat a vybrat si předplatné). Stačí kliknout na tlačítko "play" a můžete začít sledovat.

Mimochodem, pokud nechcete vyčerpávat mobilní data při sledování na telefonu nebo tabletu, můžete si své oblíbené filmy a seriály stáhnout do zařízení a sledovat je offline. Na televizi, herních konzolích nebo počítači však offline přehrávání není možné.

Vyzkoušet zdarma už nejde

I přestože dříve Netflix poskytoval bezplatné zkušební období trvající 30 dní po vytvoření nového účtu, v současnosti tato možnost není dostupná. Streamovací služba již nenabízí zkušební verzi zdarma. Jediným způsobem, jak vyzkoušet Netflix, je tedy zaplacení předplatného. Nicméně v případě nespokojenosti s poskytovanými službami je možné předplatné kdykoli zrušit.

Tipy, na co se dívat: Velký průvodce spánkem - skvěle zpracovaný miniseriál, který vám pomůže lépe pochopit význam spánku. Více o seriálu si můžete přečíst zde.

Sdílení v rodině a mezi přáteli

Netflix plánuje v budoucnu zpoplatnit sdílení účtů mezi uživateli, což povede ke zvýšení celkové ceny předplatného.

Tímto opatřením se Netflix snaží částečně kompenzovat finanční ztráty způsobené poklesem počtu předplatitelů v roce 2022, což byl první pokles za deset let existence Netflixu.

Podle oficiálního blogového příspěvku nyní aplikace vyžaduje, aby uživatelé vytvořili primární domovskou adresu a registrovali všechny uživatele žijící na této adrese. Uživatelé, kteří příliš dlouho používají Netflix mimo svou primární adresu, budou pravděpodobně vyzváni k opětovnému přihlášení z primární lokace nebo k vytvoření vlastního účtu.

Notebook s Netflixem na monitoru

Postup pro přihlášení na Netflix

  1. Navštivte webovou stránku Netflixu (www.netflix.com) prostřednictvím počítače nebo mobilního zařízení.
  2. V horní části stránky klikněte na tlačítko "Přihlaste se".
  3. Zadejte svou e-mailovou adresu a heslo a poté stiskněte tlačítko "Přihlásit se".

Na televizi s podporou Netflixu stačí použít dálkové ovládání, abyste se přihlásili. Klikněte na ikonu Netflixu, zadejte přihlašovací údaje a potvrďte přihlášení. Na počítači přejděte na webovou stránku Netflixu a zadejte své přihlašovací údaje. Pokud chcete používat Netflix na mobilním zařízení, stačí stáhnout aplikaci Netflix z příslušného obchodu a zadat přihlašovací údaje.

Při přihlášení Netflix na různých zařízeních se mohou lišit postupy, ale hlavní princip zůstává stejný. Po přihlášení budete mít přístup k širokému výběru filmů a seriálů, a to na počítači, mobilním zařízení nebo televizi s podporou Netflixu.

Zdroj: Netflix, Autor: David Web, Foto: Pixabay