Google oznámil druhé zvýšení ceny YouTube Premium v tomto roce

V nedávné době Google oznámil, že cena služby YouTube Premium bude znovu zvýšena. Toto rozhodnutí přichází jako druhé zvýšení v průběhu tohoto roku, což vyvolává otázky ohledně důvodů za tímto krokem.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
9/11/2023 10:49 AM

Cena YouTube Premium stoupá, Česko zůstává zatím neovlivněno

Zvýšení cen YouTube Premium se začalo šířit mezinárodně po jeho prvním oznámení ve Spojených státech v červenci. Tento trend se nyní rozšiřuje do dalších regionů, včetně Argentiny, Austrálie, Rakouska, Chile, Německa, Polska a Turecka, jak uvádí zpravodajský server SamMobile.

Zajímavé je, že v České republice zůstává cena YouTube Premium nezměněna, což znamená, že uživatelé mohou službu nadále využívat za stávající měsíční poplatek 179 Kč.

Změny cen v Austrálii a dalších zemích

V Austrálii zaznamenáváme významný nárůst ceny, kde nyní YouTube Premium Individual dosahuje ceny 16,99 australských dolarů. Google vyslal e-mailové oznámení, které zdůrazňuje, že se jedná o první takové zvýšení cen v zemi. Nicméně, jako projev dobré vůle, YouTube udrží současné nižší ceny pro stávající předplatitele po dobu alespoň dalších tří měsíců.

Důvody za zvýšením cen

Google zdůrazňuje, že rozhodnutí o zvýšení cen bylo učiněno po důkladném zvážení. Cílem je umožnit další vylepšení služby a zajištění podpory pro tvůrce a umělce, kteří na platformě působí. Tento postupný přístup k zvyšování cen v různých regionech představuje odchylku od tradičního modelu jednotné cenové úpravy.

Exkluzivní výhody pro předplatitele YouTube Premium

YouTube Premium nabízí řadu bonusových funkcí, jako je bezreklamní sledování, možnost přehrávání pouze zvuku, přehrávání na pozadí a stahování videí pro offline přehrání ve vysoké kvalitě. Předplatitelé také získávají přístup k vysoké kvalitě streamování ve Full HD a dalším exkluzivním funkcím, jako je společné sledování ve službě Google Meet a předčasné náhledy na nové funkce.

Perspektiva zvýšení cen

Zvýšení cen YouTube Premium je odrazem dynamického vývoje v oblasti online streamovacích služeb. Společnosti neustále inovují své služby a upravují cenové modely, aby poskytovaly kvalitní obsah a zároveň zajistily udržitelnost svých platform. Prodloužení nižších cen pro stávající předplatitele je gestem dobré vůle během tohoto přechodného období. V konečném důsledku bude na uživatelích, aby zhodnotili, zda jim poskytované služby stojí za novou cenu.

Zdroj: Google, https://www.investopedia.com/youtube-premium-now-costs-usd2-more-per-month-7563563, Autor: Vladimír Daněk, Foto: Pixabay