Srovnání cen: Netflix, HBO GO, Voyo a 3 další služby

Přemýšlíte o tom, že byste si předplatili nějakou streamovací službu a hledáte tu nejlevnější? Nebo vás zajímají konkrétní ceny a nabídka filmů a seriálů? Máme pro vás odpovědi! V našem velkém přehledu jsme srovnali služby Netflix, HBO GO, Voyo, Disney+, Prime Video a Apple TV+.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
18/8/2021 2:00 AM

Netflix - cena od 199 korun měsíčně

Začněme králem všech streamovacích služeb. Netflix má v České republice stovky tisíc uživatelů a nabízí největší výběr seriálů a filmů. V jeho nabídce najdete jak originální tvorbu nazvanou Netflix Originals (patří sem například seriály Stranger Things či Narcos), tak i zahraniční filmy a seriály, pro které si Netflix koupil licenci, a může je tak nabízet na své platformě.

Najdete tu tak například HIMYM, Suits či South Park. V poslední době Netflix nakupuje spoustu českých filmů a najdete na něm kousky jako Anděl páně, S tebou mě baví svět či Pelíšky.

Notebook, na kterém je načtená úvodní stránka Netflixu. Předplatné Netflixu začíná na 199 Kč za měsíc a končí na 319 korunách

Kolik stojí předplatné?

  • za základní verzi předplatného nazvanou Basic zaplatíte 199 korun měsíčně. Filmy a seriály na něm můžete sledovat maximálně na jednom zařízení ve standardním rozlišení (pro technické fajnšmekry dodáváme, že toto rozlišení se pohybuje někde mezi 480p a 720p).
  • za verzi Standard zaplatíte 259 korun měsíčně. Netflix si přes ní můžete pouštět na dvou zařízeních najednou. Kvalita obrazu je Full HD (1080p).
  • nejvyšší varianta Premium stojí 319 korun měsíčně. Netflix si přes ní užijete až na čtyřech zařízeních najednou ve Full HD (1080p) kvalitě či Ultra HD (4K) kvalitě.

Jak se předplatné platí? Za předplatné můžete zaplatit buď platební kartou (podporovány jsou debetky a kreditky od MasterCard, VISA či American Express) či PayPalem. Využít můžete i předplacené karty v hodnotách 400, 1 000 nebo 4 000 korun (kde je koupit, se dozvíte zde).

Nabízí Netflix čas na vyzkoušení zdarma? Ne bohužel tato možnost již neplatí. Netflix nenabízí 30 dní na vyzkoušení zdarma. K využití nabídky je potřeba se zaregistrovat na jeho webu a vyplnit údaje o platební kartě.

Jsou seriály a filmy v češtině? U většiny filmů a seriálů na Netflixu si můžete zapnout české titulky. U některých titulů je pak k dispozici český dabing (například u filmů s Harrym Potterem či u seriálů Sex Education a Stranger Things).

Tip Fondíku, na co se dívat: Za nás jednoznačně doporučujeme seriály Narcos, Stranger Things, House of Cards, La Casa De Papel, Elite a Better Call Saul. Jedná se o původní série Netflixu a je to čisté seriálové zlato. Z filmů nás nikdy nezklamal Kmotr, Ďáblův advokát, Sedm a Nothing Hill.

HBO GO - cena 159 korun měsíčně

HBO GO je tichým šampionem českého trhu. Byť o něm není slyšet tolik jako o Netflixu, má u nás stovky tisíc předplatitelů a mezi tuzemskými uživateli je velmi oblíbené. Může za to především vymakaný obsah. Na této platformě totiž najdete filmy a seriály z produkce HBO Europe, která málokdy šlápne vedle.

Filmy jako Hořící keř nebo seriály Terapie, Pustina či Bez vědomí jsou sázkou na jistotu a HBO GO je jediná streamovací platforma, kde je možné si je přehrát. Vedle toho nabízí HBO GO i další obsah - najdeme tu filmy jako Tenkrát v Hollywoodu či Joker a seriály jako Malý Sheldon, Westworld či Černobyl. Lahůdkou je pak dostupnost všech bondovek od Dr. No po Spectre.

Televize v pěkně zařízeném pokoji, na které je logo služby HBO GO. Předplatné HBO GO stojí 159 korun měsíčně.

Kolik stojí předplatné?

  • HBO GO má jeden tarif, který vyjde na 159 korun měsíčně. S tímto tarifem se můžete dívat na dvou zařízeních současně. Vedle toho je možné HBO GO získat v rámci balíčku od operátora. Seznam všech operátorů najdete zde.

Jak se předplatné platí? Je možné zaplatit dvěma způsoby. Buď platební kartou (podporovány jsou kreditky a debetky od MasterCard a VISA) nebo PayPalem.

Nabízí HBO GO čas na vyzkoušení zdarma? ANO. HBO GO můžete vyzkoušet na sedm dní zdarma. Stačí se zaregistrovat na webu HBO GO, založit si zde účet a přidat údaje k platební kartě.

Jsou seriály a filmy v češtině? U drtivé většiny titulů na HBO GO jsou k dispozici jak české titulky, tak český dabing.

Tip Fondíku, na co se dívat: Doporučujeme zhlédnout série Hra o Trůny a Příběh služebnice. Z filmů jsme si užili hlavně klasiky jako Forrest Gump, Pulp Fiction, Dobrý Will Hunting či Fargo.

Voyo - cena 159 korun měsíčně

Voyo je streamovací platforma pro všechny, kteří se rádi dívají na televizi Nova a nevadí jim připlatit si za prémiový obsah. Na Voyu je k dispozici přes 2 500 filmů a seriálů a najdete tam také živé vysílání stanic Nova, Nova Cinema, Nova Action, Nova 2, Nova Gold, Nova Sport1, Nova Sport2, Nova International a Markíza International.

Hlavní výhodou Voyo je, že zde epizody nováckých seriálů běží dříve než v televizi a jsou bez reklam. Najdete tu všechny seriály od TV Nova v čele s Ulicí a Ordinací. Nechybí ani některé starší kousky jako Redakce, Comeback či Soukromé pasti. Vedle toho zaujme poměrně velká nabídka českých filmů jako například Pupendo, Občanský průkaz, Gangsterka, Líbáš jako bůh, Gympl, Anděl páně.

Nevýhodou této služby je poměrně slabá nabídka zahraničních seriálů - najdete tu sice pár dobrých titulů jako Černá zmije, Kobra 11 nebo Červený trpaslík, ale jinak Voyo nabízí daleko menší výběr než Netflix nebo HBO GO a cílí spíše na diváka, který vyhledává tuzemskou tvorbu a novácké seriály.

Televize, na které je koláž několika desítek programů. V popředí je napřažená ruka s televizním ovladačem.

Kolik stojí předplatné Voyo?

  • Voyo nabízí jeden tarif za 159 korun měsíčně. S ním získáte přístup do databáze Voyo, sledování filmů a seriálů bez reklam, živé vysílání nováckých televizních stanic a epizody seriálů TV Nova dříve než v televizi.

Jak se předplatné platí? Za Voyo můžete zaplatit PayPalem nebo platební kartou. Podporovány jsou platební karty od společností MasterCard a VISA.

Nabízí Voyo čas na vyzkoušení zdarma? ANO. Voyo můžete vyzkoušet na sedm dní zdarma. Pro využítí nabídky je potřeba zaregistrovat se na webu Voya a vyplnit tam údaje o platební kartě. Platit se ale dá měsíčně.

Jsou seriály a filmy v češtině? Některé snímky na Voyo mají český či slovenský dabing, jiné jsou v původním znění a s titulky.

Tip Fondíku, na co se dívat: Za nás doporučujeme hlavně české filmy jako Anděl páně, Vratné lahve, S tebou mě baví svět či Hrátky s čertem. Ze zahraničních filmů nás zaujaly tituly Leon, Cesta samuraje a John Wick. Potěší také možnost pustit si díly Ulice s předstihem.

Disney+ - v České republice zatím není dostupné

Streamovací služba Disney+ vstoupila do Evropy 12. listopadu 2019, ale u nás je zatím bohužel nedostupná. Podle vyjádření firmy se launch v České republice chystá na druhou polovinu roku 2021. V případě Disney+ je rozhodně na co se těšit. Služba nabízí filmy a seriály od studií Marvel, Pixar, Lucasfilm či 21st Century Fox a v nabídce jsou samozřejmě i pořady z produkce Disneyho.

U Disney+ se očekává poměrně příznivá cena. V ostatních evropských státech stojí předplatné 6,99 euro měsíčně a 69,99 euro ročně a podobná cenovka se dá očekávat i u nás. Disney+ zatím sklízí úspěch a po světě zatím služba posbírala více než 90 milionů předplatitelů. Ti si užívají filmy jako Lví Král, Frozen, Spider-Man, Ant-Man, Fantastická čtyřka či High School Musical a seriály jako Mandalorian či Simpsonovi.

Televize, na které je logo služby Disney+ a loga dalších firem jako Pixar, Marvel, Disney, Star Wars a National Geographic.

Kolik stojí předplatné? 

  • V evropských zemích, kde se platí eurem, stojí předplatné Disney+ 6,99 euro měsíčně a 69,99 euro ročně. V USA za něj zaplatíte 6,99 dolarů měsíčně a 69,99 dolarů ročně.

Jak se předplatné platí? V Evropě akceptuje Disney+ platební karty od společností VISA, MasterCard a American Express.

Nabízí Disney+ čas na vyzkoušení zdarma? ANO. Disney+ nabízí sedm dní na vyzkoušení zdarma. V České republice zatím nejde nabídku využít.

Jsou seriály a filmy v češtině? Uvidíme v první polovině roku 2021, kdy u nás Disney+ své služby spustí. :-)

Tip Fondíku, na co se dívat: My se nejvíce těšíme na klasické pohádky od Disneyho jako Popelka z roku 1950 a Malá mořská víla z roku 1989. Také se nemůžeme dočkat seriálu Mandalorian natočeného na motivy Hvězdných válek a dokumentů od National Geographic, které jsou součástí předplatného.

Prime Video - cena 79 korun měsíčně

Prime Video je streamovací služba od Amazonu, která na první pohled zaujme přívětivou cenou. Za 79 korun měsíčně umožňuje přehrávat si filmy a seriály a my musíme uznat, že jejich výběr není vůbec špatný. Na Prime Videu najdete filmy jako Nedotknutelní, Fight Club, Chyť mě, když to dokážeš či Hanebný pancharti a kvalitní seriály jako Kancl Mr. Robot. Vedle toho jsou k dispozici originální tituly z produkce Amazonu - mezi nimi nás zaujaly hlavně The Marvelous Mrs. Maisel a The Boys. Znatelnou nevýhodou Prime Videa může být slabá lokalizace pro Českou republiku. Nenabízí totiž žádné české filmy a seriály, jeho obsah není dabovaný do češtiny a chybí i české titulky.

Velká televize, na které je zobrazené logo služby Prime Video. Tato služba stojí v České republice 79 korun měsíčně.

Kolik stojí předplatné? 

  • Prime Video nabízí jednu variantu předplatného za 79 korun měsíčně. Za tyto peníze je možné službu využívat až na třech zařízeních najednou (na výběr je počítač, telefon, tablet a Smart TV).

Jak se předplatné platí? Podporovány jsou debetní a kreditní karty od společností MasterCard, VISA a American Express. Je přitom důležité, aby karta byla vydána v České republice.

Nabízí Prime Video čas na vyzkoušení zdarma? ANO. Prime Video nabízí sedm dní na vyzkoušení zdarma. Pro využití stačí navštívit web služby, zaregistrovat si tam účet a přidat údaje o platební kartě.

Jsou seriály a filmy v češtině? Bohužel, filmy a seriály na Prime Videu nemají ani český dabíng, ani české titulky.

Tip Fondíku, na co se dívat: Za nás doporučujeme hlavně originální série od Amazonu jako The Boys, The Grand Tour, Bosch, The Marvelous Mrs. Maisel a Tom Clancy's Jack Ryan. Také se nám moc líbilo oprášit staré seriály Dr. House a Můj přítel Monk.

Apple TV+ - cena 139 korun měsíčně

Dnešní přehled uzavřeme streamovací službou od společnosti Apple TV+. Ta na trh vstoupila 1. listopadu 2019 a postarala se o pořádné haló. Okamžitě si totiž najala ty nejlepší herce, režiséry, scénáristy a producenty, kteří pro ni tvoří obsah pod názvem Apple Originals. V seriálech a filmech na Apple TV+ se tak objevují herci jako Tom Hanks, Bill Murray a Samuel L. Jackson nebo herečky Jennifer Aniston a Reese Witherspoon. Přístup za 139 korun měsíčně lze sdílet s až pěti členy rodiny, což hodnotíme velmi pozitivně.

Samotná kvalita pořadů na Apple TV+ je zatím nadprůměrná a dominuje jí právě originální produkce Applu. Najdete tu filmy jako The Banker či Hala, válečný film Greyhound nebo dokumenty The Elephant Queen a Beastie Boys Story. Ze seriálů zde najdete například drama The Morning Show, sci-fi sérii For All Mankind, akčňák See nebo komediální seriál Ted Lasso. Nevýhodou Apple TV+ je, že obsahu je zde výrazně menší množství než na jiných platformách.

Stylově zařízený stůl, na kterém jsou svazky levandule a Macbook. Na Macbooku je zobrazeno logo Apple TV+.

Kolik stojí předplatné? 

  • Předplatné Apple TV+ stojí 139 korun měsíčně a sdílet ho můžete s až pěti členy rodiny. Předplatné také můžete získat při zakoupení některého z Applu produktů nebo s předplatným Apple One. O obou možnostech jsme psali zde.

Jak se předplatné platí? Za Apple TV+ můžete v České republice zaplatit debetními a kreditními kartami od společností VISA, MasterCard a American Express.

Nabízí Apple TV+ čas na vyzkoušení zdarma? ANO. Apple TV+ nabízí sedm dní na vyzkoušení zdarma. Pro využití stačí navštívit web služby, otevřít si účet a přidat údaje k platební kartě.

Jsou seriály a filmy v češtině? Většina obsahu na Apple TV+ má české titulky.

Tip Fondíku, na co se dívat: Za nás doporučujeme válečný film Greyhound s Tomem Hanksem a seriálovou pecku The Morning Show s Jennifer Aniston a Reese Witherspoon.