ČSOB Akciový – fond pro investory, kteří hledají vysoké zhodnocení

Vůbec největší akciový fond z hlediska objemu investovaných finančních prostředků v rámci skupiny ČSOB je vhodný pro pravidelné investování. Zaujme především investory s dlouhodobým investičním horizontem, kteří jsou obeznámeni s vysokým rizikem akciových trhů.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Kde investovat
6/12/2020 1:00 AM

Otevřený akciový fond ČSOB Akciový (dříve ČSOB Akciový mix) byl založen v roce 1999 a již od samotného začátku investuje do firem, které znají lidé z celého světa. Profiluje se jako fond pro investory s dynamickým investičním profilem a dlouhodobým investičním horizontem. Minimální jednorázová investice je od 5 000 Kč. Pravidelně investovat můžete začít již od 500 Kč měsíčně.

druh fondu:akciový
měna:CZK
rok založení fondu:1999
investiční horizont:7 let a více
investiční riziko:5 (na stupnici 1 až 7 produktového skóre ČSOB)

Vyražte s fondem ČSOB Akciový do boje proti inflaci

Podílový fond ČSOB Akciový je správcem doporučován jako základní pilíř akciové části portfolia. V neutrálním složení portfolia je USA zastoupeno z 62 %, Evropa z 33 % a Japonsko z 5 %. Portfolio manažer investuje do světových akcií bez ohledu na oborové hranice. Ve fondu tak mají zastoupení firmy vyrábějící hygienické prostředky, oblečení, dopravní prostředky, léky, elektroniku či sportovní potřeby. Nechybí ani oblast informačních technologií a bankovních služeb.

Při investování do fondu ČSOB Akciový vlastníte podíly ve světoznámých společnostech, mezi které se řadí například Apple, Google, Facebook, VISA, Coca-Cola, Nike, Starbucks, McDonald's, Boeing, Louis Vuitton, Intel a mnoho dalších. Prakticky každý člověk používá denně výrobky či služby některé z firem, které má fond v portfoliu.

TIP: Znáte kód banky ČSOB a její SWIFT kód?

ČSOB Akciový jako základní pilíř akciové části portfolia

ČSOB doporučuje fond vzhledem k jeho širokému zaměření jako základní pilíř akciové části každého portfolia. Je nutné podotknout, že záleží především na vašem investičním profilu. ČSOB Akciový je vhodný pro investora s očekáváním vysokého zhodnocení, nicméně ten by měl být také velmi dobře obeznámen s riziky akciových trhů. Důkazem možného kolísání hodnoty je také velmi dlouhý investiční horizont 7 let a déle.

Dlouhodobá výkonnost fondu ČSOB Akciový

V období od roku 2010 do 2016 dosáhl fond ČSOB Akciový s výjimkou roku 2011 vždy kladného ročního zhodnocení. V roce 2013 byla výkonnost velmi atraktivních 25 %. V roce 2016 dosáhl akciový fond roční výkonnosti 1,1 %.

Graf ukazující dlouhodobý vývoj ČSOB akciového fondu od roku 2013

Další ČSOB fondy