YouTube Premium - cena předplatného pro rok 2024

Hledáte informace o tom, kolik aktuálně stojí služba YouTube Premium? V dnešním článku pro vás máme všechny odpovědi. Podíváme se také na to, jaké má tato služba benefity, jak se platí a jestli se vyplatí.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
2/1/2023 1:00 AM

YouTube Premium je prémiová služba od společnosti YouTube, která funguje na bázi předplatného. Stojí 179 korun měsíčně a nabízí tyto funkce:

  • sledování videí na YouTube bez reklam - videa se vám budou zobrazovat bez reklamy jak na desktopu, tak na mobilu a tabletu.
  • stahování videí - featura, která se vám bude hodit, zejména pokud často cestujete. YouTube Premium umožňuje stáhnout si videa a později si je pustit i bez připojení k internetu. Tato funkce je však dostupná jen u mobilní aplikace YouTube. Návod, jak videa stahovat, najdete zde.
  • přehrávání na pozadí - tato funkce vám umožní mít zapnutá videa z YouTube na mobilu, i pokud zrovna používáte jinou aplikaci.
  • premium členství u služby YouTube Music - součástí předplatného YouTube Premium je i prémiové členství ve službě YouTube Music. Ta funguje podobně jako Spotify.

Jeden měsíc na vyzkoušení zdarma

Službu YouTube Premium je možné si vyzkoušet na jeden měsíc zdarma. Stačí se přihlásit na oficiálním webu služby a zadat údaje ke své platební kartě. O svou kartu se podle našeho názoru nemusíte bát - web YouTube je dobře zabezpečený a navíc se jedná o velkou a spolehlivou firmu.

7 dní před vypršením bezplatné verze vás YouTube upozorní na to, že se blíží konec zkušebního předplatného.

Jak se platí za YouTube Premium?

V České republice můžete za YouTube Premium zaplatit buď platební kartou, PayPalem nebo službou my paysafecard, o které jsme psali zde. Podporovány jsou platební karty od společností MasterCard, VISA a American Express.

Po zakoupení předplatného nezapomeňte na to, že se každý měsíc obnovuje. Pokud v budoucnu nebudete chtít YouTube Premium dále používat, nezapomeňte předplatné zrušit, ať zbytečně neplatíte. Předplatné můžete zrušit v sekci “Settings” na domovské stránce YouTube, kde dále kliknete na “Manage your Premium membership”, najdete službu YouTube Premium a předplatné zrušíte.

Existuje taky varianta předplatného pro rodiny a studenty?

Ano. YouTube Premium je možné zakoupit pro celou domácnost či využít zlevněného tarifu pro studenty. Předplatné pro rodiny stojí 269 korun měsíčně a využívat ho může dohromady až šest členů domácnosti.

Studentské předplatné stojí 109 korun měsíčně. Využít ho mohou pouze studenti zapsaní k prezenčnímu studiu na vysoké škole. Jednou za rok je potřeba ověřit statut studenta a potvrdit tak, že máte na zvýhodněné předplatné stále nárok.

Rodinné i studentské předplatné jde vyzkoušet na jeden měsíc zdarma.

Vyplatí se YouTube Premium?

Jak komu. Přehrávat si videa bez reklam a mít možnost si videa stahovat, za to je 179 korun měsíčně podle nás trochu moc. YouTube Premium ovšem k předplatnému nabízí i prémiové členství ke službě YouTube Music. A to už se vyplatí - tedy pokud už nemáte jinou hudební streamovací aplikaci.