Amazon Prime Video: Cesta k univerzální zábavě

Amazon Prime Video se snaží odlišit v přeplněném a konkurenčním trhu streamovacích služeb tím, že se stane univerzálním centrem video zábavy, které uspokojí širokou škálu potřeb diváků a bude dostupné na co nejvíce zařízeních.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
15/3/2024 8:43 AM

Multifunkční aplikace Prime Video

Služba streamování od e-commerce giganta nabízí širokou škálu video možností. Aplikace agreguje SVOD s licencovanými a originálními TV seriály a filmy, živé sportovní přenosy (včetně NFL Thursday Night Football a od roku 2025 závodů NASCAR Cup Series), bezplatné programování podporované reklamou před platební branou prostřednictvím Freevee FAST, spolu s dalšími předplatnými obsahem partnerů, jako jsou AMC+, Max nebo Paramount+ prostřednictvím Prime Video Channels, a knihovnu TVOD titulů včetně nových vydání k pronájmu nebo k nákupu prostřednictvím obchodu Prime Video.

Rozšíření dosahu na všechna zařízení

Prime Video chce, aby bylo možné jej sledovat na všech zařízeních, která umí přehrávat videa. Andrew Bennett, který má na starosti partnerství v Prime Video, říká, že cílem je, aby Prime Video bylo všude. A podařilo se jim to dost dobře – v roce 2023 už mohli Prime Video najít na 1,5 miliardy různých zařízení po celém světě.

Strategie a bundling

Amazon má více než 200 globálních distribučních partnerů pro Prime Video, včetně hlavních OEM, jako jsou Samsung, Google, Apple, Roku, herní konzole typu PlayStation a další. Prime Video, které je součástí balíčku Prime membership nabízejícího mimo jiné bezplatnou dvoudenní dopravu, neplánuje být součástí bundlů nabízených pay TV poskytovateli nebo telekomunikačními společnostmi.

Perspektiva růstu a mezinárodní expanze

Prime Video se zaměřuje na růst v oblastech, kde může produkovat lokální originální obsah, a také na mezinárodní bundling, zejména s mobilními operátory. Bennett poznamenal, že příležitosti pro akvizice jsou zejména v teritoriích, kde Prime ještě není plně rozšířen.

Vliv typu zařízení na angažovanost s obsahem

Prime Video pozoruje, že určité typy obsahu rezonují s diváky, kteří převážně používají určitý druh zařízení, například tituly založené na herních IP se dobře daří na herních konzolích v obývacím pokoji.

Amazon Prime Video se tak snaží stát se univerzálním centrem pro video zábavu, přičemž se zaměřuje na široký dosah mezi typy zařízení a spolupracuje s partnery na poskytování kvalitního video zážitku bez ohledu na to, jakým způsobem diváci obsah sledují.

Cena za předplatné Prime Video

Jedním z klíčových aspektů, který ovlivňuje rozhodnutí lidí o tom, zda si vybrat Prime Video, je cena předplatného. Amazon Prime Video je součástí širšího předplatného Amazon Prime, které nabízí nejen přístup k rozsáhlému katalogu filmů, seriálů a dokumentů, ale i další výhody jako rychlé a zdarma doručení zboží, přístup k exkluzivním slevám a další. Cena Amazon Prime Video se liší v závislosti na zemi a může být nabízena jako měsíční nebo roční předplatné, přičemž roční předplatné obvykle přichází levněji v poměru na měsíc. Tato kombinace video služeb a dalších výhod činí z Amazon Prime atraktivní balíček pro širokou škálu spotřebitelů, kteří hledají hodnotu za své peníze.

Prime Gaming a jeho vazba na Prime Video

Amazon Prime nezahrnuje pouze Prime Video, ale také Prime Game, což je služba, která přináší další hodnotu pro předplatitele Amazon Prime. Prime Gaming nabízí předplatitelům bezplatné hry, exkluzivní ingame obsah a další herní výhody jako součást jejich předplatného Amazon Prime. Tato služba těsně souvisí s Prime Video v tom, že obě služby se snaží rozšířit zábavu dostupnou pro své uživatele a poskytnout jim široký výběr možností, jak trávit svůj volný čas. Zatímco Prime Video zajišťuje přístup k široké paletě filmů a televizních seriálů, Prime Gaming rozšiřuje toto portfolio o herní zážitky, což je příkladem, jak Amazon integrací různých forem digitální zábavy poskytuje komplexní zážitek pro své předplatitele. Tato synergie mezi Prime Video a Prime Gaming ukazuje na snahu Amazonu nabídnout více než jen streamovací službu, ale celkový ekosystém zábavy, který osloví širokou škálu zájmů a preferencí.

Autor: Vladimír Daněk, Foto: DALL-E

Zdroj: https://www.streamtvinsider.com/video/amazons-prime-video-aims-be-one-stop-video-entertainment-hub