Jak zrušit Amazon Prime Video

Amazon Prime Video je populární streamovací služba nabízející širokou škálu filmů a seriálů. Tento článek popisuje, co Amazon Prime Video nabízí, jaké jsou jeho náklady a jakým způsobem lze zrušit předplatné. Popisuje jednotlivé kroky pro zrušení předplatného a poskytuje praktické rady, jak na to.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
23/4/2024 6:02 PM

Amazon Prime Video je jednou z nejpopulárnějších streamovacích služeb, která nabízí širokou škálu filmů, televizních seriálů, dokumentů a dalších videoobsahů. Tato služba je součástí širšího balíčku Amazon Prime, který zahrnuje také rychlé doručení produktů z Amazonu, přístup k Amazon Music a další výhody. Tento článek vysvětluje, co Amazon Prime Video nabízí, jaké jsou jeho náklady a detailně popisuje postup, jak zrušit předplatné.

Co nabízí Amazon Prime Video

Amazon Prime Video je streamovací služba, která poskytuje širokou škálu video obsahu. Nabízí tisíce filmů, televizních seriálů, dokumentárních filmů a speciálních programů. Kromě toho Amazon Prime Video zahrnuje také exkluzivní obsah, který není k dispozici na jiných platformách, například originální seriály jako "The Marvelous Mrs. Maisel", "The Boys" nebo "Jack Ryan".

Služba má uživatelsky přívětivé rozhraní, které umožňuje snadné procházení a vyhledávání obsahu. Diváci mohou sledovat obsah podle žánru, populárních titulů, doporučení na základě jejich historie sledování nebo nově přidaných položek. Dále mohou uživatelé stahovat obsah pro offline sledování, což je užitečné pro cestování nebo situace bez internetového připojení.

Amazon Prime Video také umožňuje streamování na více zařízeních, včetně chytrých televizí, smartphonů, tabletů a herních konzolí. Podporuje kvalitu až do 4K Ultra HD, s možností Dolby Atmos a HDR pro vysoce kvalitní zvuk a obraz. Díky tomu si uživatelé mohou vychutnat filmy a seriály v kinové kvalitě.

Další výhodou Amazon Prime Video je možnost přidat si kanály třetích stran, jako je HBO, Starz nebo Showtime, přímo do platformy, což umožňuje přístup k ještě většímu množství obsahu. To dává uživatelům větší flexibilitu a výběr.

Amazon Prime Video nabízí i další funkce, jako je režim sledování pro děti, který rodičům umožňuje kontrolovat, co jejich děti sledují, a také synchronizaci sledování mezi různými zařízeními. To znamená, že můžete začít sledovat film na televizi a pokračovat na smartphonu bez ztráty pozice.

Celkově Amazon Prime Video poskytuje bohatý a různorodý obsah spolu s užitečnými funkcemi, což z něj činí atraktivní volbu pro různé diváky s různými potřebami.

Jaká je cena Amazon Prime

Cena předplatného Amazon Prime Video se liší v závislosti na zemi. V České republice je součástí balíčku Amazon Prime, který stojí přibližně 5,99 EUR měsíčně (79Kč) nebo 49,90 EUR ročně. Tato cena zahrnuje všechny výhody Amazon Prime. V porovnání s dalšími streamovacími službami je cena konkurenceschopná. Například Netflix nabízí vyšší úrovně předplatného, HBO Max nebo Disney+ mají také podobné cenové struktury.

Jak zrušit Amazon Prime Video

Pokud se rozhodnete zrušit předplatné Amazon Prime Video, můžete to udělat online pomocí svého účtu Amazon. Zde je detailní postup, jak na to:

  1. Přihlaste se do svého účtu Amazon: Navštivte webovou stránku Amazonu a přihlaste se do svého účtu pomocí svých přihlašovacích údajů.
  2. Přejděte na stránku 'Your Prime Membership': Po přihlášení najděte v pravém horním rohu stránku s názvem 'Your Account' a vyberte možnost 'Your Prime Membership'.
  3. Vyberte 'Manage Membership': Na stránce 'Your Prime Membership' najdete možnost 'Manage Membership'. Klikněte na ni a poté na možnost 'End Membership'.
  4. Potvrďte zrušení: Amazon vás bude žádat o potvrzení vašeho rozhodnutí zrušit předplatné. Přečtěte si informace na obrazovce a potvrďte, že skutečně chcete zrušit předplatné.
  5. Ukončení předplatného: Po potvrzení vašeho záměru zrušit předplatné vám Amazon zašle e-mail s potvrzením a informací o tom, do kdy vám bude služba dostupná. Obvykle je služba dostupná do konce stávajícího fakturačního období.

Tento postup umožňuje jednoduché zrušení Amazon Prime Video. Pokud budete mít jakékoli problémy, můžete kontaktovat zákaznickou podporu Amazonu pro další pomoc.

Zrušení předplatného Amazon Prime Video je relativně jednoduché a lze to provést online během několika minut. Je důležité znát postup, abyste předešli případným poplatkům nebo nedorozuměním. Pokud už nemáte zájem o tuto službu, můžete ji snadno zrušit podle uvedených kroků.

Autor: Vladimír Daněk, Foto: Freepik.com

Zdroj: https://www.primevideo.com/help/ref=atv_dp_terms?language=cs&nodeId=202095490