Qatar Airways a SpaceX: Spojení, které přináší vysokorychlostní internet do letadel

Letecká společnost Qatar Airways a vesmírná firma SpaceX odhalily svou spolupráci na projektu Starlink, který má za cíl poskytnout cestujícím na palubě vysokorychlostní internetové připojení. Tato spolupráce znamená významný pokrok v oblasti konektivity během letu, což by mohlo cestování udělat ještě příjemnějším.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
22/10/2023 8:41 AM

Inovativní partnerství pro lepší konektivitu

Qatar Airways je nyní největší leteckou společností, která spolupracuje se Starlinkem, a plánuje nabízet bezplatné vysokorychlostní internetové připojení s nízkou latencí na vybraných letadlech a trasách. Tato spolupráce má zvýšit komfort cestování pro cestující, kteří budou moci využívat Wi-Fi rychlosti až 350 Mb/s pro různé internetové služby, jako je streamování videí, hraní her, bohaté prohlížení webu a mnoho dalšího.

Technologie za spolupráci

Služba Starlink poskytne cestujícím na palubě vysokorychlostní a nízkoodezvové internetové připojení s jednoduchým přístupem jedním kliknutím. Starlink, provozovaný společností SpaceX, je největší satelitní internetovou konstelací na světě a poskytuje vysokorychlostní, nízkoodezvové internetové připojení uživatelům po celém světě.

Ceny služby Starlink

Co se týče cenového nastavení služby Starlink, ceny se pohybují v rozmezí od $90 do $250 měsíčně v závislosti na typu předplatného a geografické lokalitě. Standardní a mobilní plány začínají na $120 a $150 měsíčně, zatímco obchodní plány začínají na $250 měsíčně. Je také nutné počítat s jednorázovým poplatkem za hardware, který se pohybuje mezi $599 a $2,500​.

Budoucnost a implementace

Ačkoliv oficiální datum zahájení, počáteční trasy a letadla ještě nebyly oznámeny, Qatar Airways plánuje zpřístupnit tuto službu na celé své flotile. Aktuálně je spolupráce mezi Qatar Airways a Starlinkem ve fázi před uvedením na trh napříč flotilou Qatar Airways. Toto partnerství ukazuje, jak mohou inovativní technologie, jako je satelitní internet, zvýšit hodnotu nabízenou cestujícím a zároveň zlepšit jejich zážitek z letu.

Tato spolupráce mezi Qatar Airways a SpaceX je vzrušujícím krokem vpřed v oblasti letecké konektivity a výrazně zvyšuje laťku pro ostatní letecké společnosti po celém světě.

Zdroj: Qatar Airways, Autor: Vladimír Daněk, Foto: Freepik