Netflix tarify 2024

Netflix je jednou z nejoblíbenějších streamovacích služeb na světě, která nabízí široký výběr filmů, seriálů a dokumentů. Pokud uvažujete o předplatném, může být užitečné se seznámit s jejich tarify.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
17/4/2023 7:33 PM

Článek byl aktualizován 28.1.2024.

Měsíční tarify

Netflix nabízí tři základní tarify, které se liší cenou a funkcemi.

Základní

První tarif se nazývá Základní a stojí 199 Kč měsíčně. S tímto tarifem můžete streamovat filmy a seriály pouze na jednom zařízení a v kvalitě SD (standardní kvalita obrazu). Tento tarif nenabízí možnost stahování obsahu a je vhodný pro jednotlivce, kteří si chtějí užít Netflix za nízkou cenu.

Standard

Další tarif je Standard a stojí 259 Kč měsíčně. S tímto tarifem můžete streamovat filmy a seriály na dvou zařízeních zároveň a v kvalitě HD (vysoká kvalita obrazu). Tento tarif také umožňuje stahování obsahu na dva mobilní nebo tabletové zařízení. Standardní tarif je vhodný pro páry nebo malé rodiny, které chtějí sdílet účet a sledovat Netflix na více zařízeních.

Premium

Nejvyšší tarif se nazývá Premium a stojí 319 Kč měsíčně. S tímto tarifem můžete streamovat filmy a seriály na až čtyřech zařízeních zároveň a v kvalitě UltraHD (nejvyšší kvalita obrazu). Tento tarif také umožňuje stahování obsahu na čtyři mobilní nebo tabletové zařízení. Premium tarif je vhodný pro větší rodiny nebo skupiny přátel, kteří chtějí sdílet účet a sledovat Netflix v nejvyšší kvalitě.

Netflix tarify - přehled cen na obrázku

Je třeba poznamenat, že Netflix nabízí pouze měsíční tarify, nikoli roční. Tento model fakturace vám umožní snadno zrušit nebo změnit své předplatné, pokud si to budete přát. Na druhou stranu Netflix neposkytuje žádné 30 denní období zdarma, jak to činí některé jiné streamovací služby.

Srovnání tarifů Netflix vs konkurence

Netflix je jedním z největších poskytovatelů online streamování filmů a televizních pořadů na světě, ale na českém trhu se musí vypořádat s řadou konkurentů. Mezi nejvýznamnější konkurenty Netflixu na českém trhu patří:

1.   HBO GO -  nabízí přístup ke kultovním seriálům jako Game of Thrones, True Detective nebo Westworld a také ke kvalitním filmům a dokumentům. Cena za měsíční předplatné se pohybuje okolo 199 Kč.

2.   Amazon Prime Video -  nabízí obrovský výběr filmů, seriálů a dokumentů, včetně originálních titulů jako The Marvelous Mrs. Maisel nebo The Man in the High Castle. Cena za měsíční předplatné se pohybuje okolo 99 Kč, ale přístup k dalším výhodám jako je doprava zdarma na Amazonu a hudební streaming je možný pouze s ročním předplatným.

3.   Apple TV+ - je relativně novým hráčem na trhu, ale nabízí kvalitní originální obsah, jako je The Morning Show, Ted Lasso nebo For All Mankind. Cena za měsíční předplatné je 99 Kč.

4.   Disney+ -  nabízí přístup k největším klenotům z dílny Disney, Marvelu, Star Wars a dalších značek, včetně nových originálních titulů jako je The Mandalorian nebo Wanda Vision. Cena za měsíční předplatné je 219 Kč.

Srovnání tarifů těchto streamovacích služeb ukazuje, že ceny se výrazně liší a záleží na tom, co očekáváte od svého předplatného. Netflix nabízí nejnižší základní tarif, který stojí 199 Kč měsíčně, ale jeho Standardní a Premium tarify jsou dražší než tarify některých konkurentů. Na druhou stranu, Netflix má v ceně největší výběr obsahu a nabízí možnost stahovat obsah a sledovat ho offline.

HBO GO a Disney+ jsou dražší než Netflix, ale nabízejí kvalitní obsah a velké množství originálních titulů, zatímco Amazon Prime Video a Apple TV+ jsou levnější, ale nabízejí menší výběr obsahu a originálních titulů.

Je tedy důležité zvážit, co je pro vás nejdůležitější, když se rozhodujete, kterou streamovací službu si objednat. Pokud hledáte kvalitní obsah a velký výběr, Netflix nebo HBO GO jsou možná nejlepší volbou. Pokud hledáte levnější alternativu a nevadí vám menší výběr obsahu, může být Amazon Prime Video nebo Apple TV+ vhodnější.

Je také důležité vzít v úvahu, že každá služba má své výhody a nevýhody. Například Netflix nabízí možnost stahovat obsah a sledovat ho offline, zatímco Disney+ nabízí exkluzivní přístup ke klenotům z dílny Disney. Amazon Prime Video zase nabízí možnost objednávání zboží na Amazonu s dopravou zdarma.

Kromě ceny a výběru obsahu je také důležité zvážit, jak snadné je objednat a zrušit službu. U všech těchto služeb lze snadno objednat měsíční předplatné prostřednictvím webových stránek nebo mobilní aplikace. Zrušení předplatného je také snadné, obvykle stačí kliknout na tlačítko "zrušit předplatné" v nastavení účtu. 

Tarify pro rodiny

Kromě toho, Netflix také nenabízí speciální tarif pro rodiny. Nicméně, díky možnosti sdílení účtu a sledování na více zařízeních najednou, jsou výše uvedené tarify vhodné i pro rodiny. Pokud si například předplatíte tarif Standard, můžete ho sdílet s dalšími členy rodiny, kteří také chtějí sledovat Netflix. Tímto způsobem si můžete rozdělit náklady na předplatné a ušetřit peníze.

Netflix také nabízí několik doplňkových funkcí, jako například možnost vytvořit více profilů na jednom účtu, což je užitečné pro rodiny nebo sdílení účtu s přáteli. Každý profil má své vlastní doporučení a historii sledování, což znamená, že se každý může dívat na svůj oblíbený obsah.

Přečtěte si samostatný článek o přihlášení na Netflix.

Stahování pro offline přehrání

Další užitečnou funkcí je možnost stahovat obsah, což umožňuje sledovat filmy a seriály offline. Tato funkce je k dispozici u tarifů Standard a Premium a můžete stahovat obsah na své mobilní nebo tabletové zařízení. Tímto způsobem můžete sledovat Netflix i bez připojení k internetu (například v letadle).

Jak si objednat svůj Netflix tarif

Objednání tarifů na Netflixu je snadné a rychlé. Stačí jít na webovou stránku Netflixu nebo stáhnout aplikaci pro mobilní zařízení a vytvořit si účet. Poté vyberte tarif, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám a zadáte platbu. Netflix nabízí různé způsoby platby, včetně kreditní karty, PayPalu a předplacených karet.

Pokud později zjistíte, že si nechcete nadále předplatit Netflix, můžete své předplatné kdykoli zrušit. Stačí jít do nastavení účtu a kliknout na tlačítko "Zrušit předplatné". Netflix vás požádá o potvrzení zrušení a poté bude vaše předplatné okamžitě ukončeno.

Je důležité mít na paměti, že pokud zrušíte své předplatné, ztratíte přístup ke všem obsahu Netflixu okamžitě po ukončení předplatného. Pokud si v budoucnu budete chtít opět předplatit Netflix, budete muset znovu zadat platební údaje a vytvořit nový účet.

V případě, že máte platné předplatné a chcete změnit tarif, můžete to jednoduše udělat v nastavení účtu. Stačí vybrat nový tarif a potvrdit změnu. Vaše nové tarifní plány budou ihned aktivní a bude vám účtována odpovídající částka.

 

V závěru lze říci, že Netflix nabízí několik různých tarifů, které se liší cenou a funkcemi. Základní tarif je vhodný pro jednotlivce, Standardní tarif pro páry a malé rodiny a Premium tarif pro větší rodiny nebo skupiny přátel. Díky možnosti sdílení účtu a sledování na více zařízeních mohou rodiny využít výhod tarifů Standard a Premium. Naopak, Netflix nenabízí žádné30 denní období zdarma ani speciální tarif pro rodiny.

 Zdroj a foto: Netflix, Autor: David Web