Netflix mění pravidla sdílení účtů

Netflix přijal opatření proti uživatelům, kteří sdílejí svá přihlašovací údaje s jinými osobami. I když tato praxe porušuje pravidla, která uživatelé přijali, Netflix ji dlouho toleroval, protože jí pomáhala rozšířit svou uživatelskou základnu. Nicméně se ukázalo, že tato tolerance stojí společnost příliš mnoho. Vzhledem k poklesu růstu klientů Netflix ukončil tuto praxi.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
25/5/2023 1:15 AM

Společnost Netflix uvedla, že více než 100 milionů uživatelů sdílí své účty, což má negativní vliv na schopnost investovat do nových televizních pořadů a filmů. Tato změna se dotkla více než 100 zemí, včetně Česka. Netflix začal posílat e-maily klientům v USA a Velké Británii, kteří jsou podezřelí ze sdílení hesel s lidmi, kteří žijí na jiné adrese.

Pro uživatele s tarify Standard a Premium bude nyní možné připlatit si za sdílení účtu. Každá další osoba na účtu bude stát 79 Kč. U tarifu Standard bude povolena jen jedna osoba a u tarifu Premium dvě osoby navíc. Tyto osoby musí být starší 18 let a mohou se přihlásit pouze na jednom zařízení. Kvalita streamování bude odpovídat tarifu, na kterém je založen hlavní účet.

Netflix již dříve zavedl tyto změny v některých zemích. Například v Kanadě se podle společnosti zvýšil počet platících uživatelů. Naopak ve Španělsku Netflix za první tři měsíce ztratil více než milion předplatitelů.

TIP: aktuální přehled Netflix předplatného.

Jeden z výkonných ředitelů Netflixu, Ted Sarandos, prohlásil, že tato iniciativa sdílení účtů pomáhá společnosti rozšiřovat svou uživatelskou základnu a dlouhodobě se rozvíjet. Netflix čelí rostoucí konkurenci a nedávnému propadu cen akcií. Streamovací služby, jako je Amazon Prime, Netflix a Apple TV Plus, zvýšily své ceny a mnoho lidí si již nemůže dovolit využívat více těchto služeb najednou. Netflix však uvažuje o levnějším předplatném s reklamou, ale zatím se nevztahuje na Česko.

V dubnu oznámil Netflix, že v prvním čtvrtletí roku 2023 má 232,5 milionu předplatitelů. Tržby za finanční rok do 31. března 2023 dosáhly 31,9 miliardy dolarů a zisk činil 4,5 miliardy dolarů.

Autor: David Web, Zdroj: Netflix, Foto: Pixabay