Netflix zavádí v České republice novou možnost přidání extra uživatele mimo domácnost s příplatkem

Netflix zavádí v České republice novou možnost přidání extra uživatele mimo domácnost s příplatkem. Pro členy s tarify Standard nebo Premium je nyní možné přidat do svého účtu dalšího uživatele za poplatek 79 Kč.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
17/7/2023 10:26 PM

Tato nová funkce umožňuje přidat do účtu člena mimo domácnost, který má vlastní přístup a heslo. Nicméně, za přidružené členství platí osoba, která tuto pozvánku na Netflix poslala. Počet přidružených členů je omezen podle typu předplatného.

Uživatelé s tarifem Standard mohou přidat jednoho extra člena, zatímco uživatelé s tarifem Premium mají možnost přidat až dva další členy. Tuto funkci je možné využít pouze pro přímé účty na Netflixu a není dostupná prostřednictvím operátorů nebo jiných zprostředkovatelů.

Hlavní uživatel může přidat extra člena pomocí nastavení na webovém rozhraní, přičemž dotyčný člen obdrží pozvánku e-mailem. Výzva může být také zobrazena v aplikaci na smart TV, pokud Netflix detekuje používání stejného účtu z různých lokalit.

Extra členové mají stejnou kvalitu sledování jako hlavní uživatel. Je však důležité, aby byli starší 18 let, měli pouze jeden profil a využívali přístup pouze na jednom zařízení. Taktéž musí být obyvatelem stejného státu jako majitel účtu a nesmí využívat přístup pomocí VPN, proxy nebo jiných podobných služeb.

V případě, že hlavní uživatel zruší svůj účet na Netflixu, automaticky se deaktivují i přidružené extra přístupy. Důležité je také zmínit, že člověk, který již má vlastní přístup na Netflix, nemůže být přidán jako extra uživatel.

Tato akce se nevztahuje na rodinné příslušníky, kteří mohou pořád využívat jeden společný účet v rámci své domácnosti.

Autor: Vladimír Daněk, Foto: Pixabay, Zdroj: Netflix