Kompletní zubní implantáty a jejich cena

Kompletní zubní implantáty představují účinné řešení pro náhradu všech ztracených zubů, které nabízí dlouhodobou funkčnost a estetiku. Tento článek přináší přehled o cenách, procesu zavádění a výhodách kompletních zubních implantátů, stejně jako alternativní možnosti pro pacienty hledající cenově dostupnější řešení.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
9/6/2024 9:39 PM

Ztráta všech zubů může být pro mnohé lidi traumatizujícím zážitkem, který ovlivňuje jak estetiku úsměvu, tak funkčnost celého chrupu. Moderní stomatologie však nabízí účinné řešení ve formě kompletních zubních implantátů. Tento článek vám přiblíží proces zavádění kompletních zubních implantátů, jejich ceny a výhody, které přinášejí.

Co jsou kompletní zubní implantáty?

Kompletní zubní implantáty slouží jako náhrada všech ztracených zubů v horní nebo dolní čelisti. Tento proces zahrnuje zavedení několika implantátů do čelistní kosti, na které se následně připevní pevná zubní náhrada, která nahrazuje celý zubní oblouk.

Proces zavádění kompletních zubních implantátů

  1. Konzultace a vyšetření: Prvním krokem je konzultace s implantologem, který provede důkladné vyšetření, včetně 3D rentgenového snímku čelisti. Tento snímek ukáže stav kostní tkáně a pomůže lékaři naplánovat celý proces zavádění implantátů.
  2. Příprava kosti: Pokud je to nutné, provede se augmentace kosti, aby bylo možné implantáty bezpečně zavést.
  3. Zavedení implantátů: Během operace, která probíhá pod lokální anestezií, se zavede do čelisti 4 až 6 implantátů. Tento zákrok je bezbolestný díky anestezii a trvá několik hodin.
  4. Hojení: Proces hojení trvá několik týdnů až měsíců, během kterého se implantáty pevně spojí s kostí.
  5. Nasazení zubní náhrady: Po uzdravení se na implantáty připevní pevná zubní náhrada, která nahradí celý zubní oblouk.

Cena kompletních zubních implantátů

Cena kompletních zubních implantátů se může výrazně lišit v závislosti na několika faktorech, jako je kvalita použitých materiálů, počet implantátů a náročnost dodatečných zákroků. Průměrná cena kompletní zubní náhrady se pohybuje od 100 000 Kč do 300 000 Kč za jednu čelist. Tento náklad zahrnuje všechny fáze procesu od konzultace a vyšetření až po zavedení implantátů a nasazení zubní náhrady.

Výhody kompletních zubních implantátů

  1. Estetika a funkčnost: Kompletní zubní implantáty vypadají a fungují jako přirozené zuby, což zajišťuje přirozený vzhled úsměvu a obnovuje žvýkací schopnosti.
  2. Dlouhá životnost: Při správné péči mohou implantáty vydržet celý život, což z nich činí výhodnou investici.
  3. Pohodlí: Na rozdíl od snímatelných náhrad, pevné implantáty nevykazují žádné pohyby v ústech, což zajišťuje maximální komfort.
  4. Ochrana čelistní kosti: Implantáty stimulují čelistní kost, čímž zabraňují její atrofii, která je běžná u pacientů se snímatelnými náhradami.

Alternativní řešení

Pro pacienty, kteří hledají cenově dostupnější řešení, existuje možnost snímatelných náhrad, které jsou ukotveny na 2 až 4 implantátech. Tento typ náhrady je stabilnější než klasické snímatelné protézy a poskytuje vyšší komfort při používání.

Závěr

Kompletní zubní implantáty představují moderní a efektivní řešení pro náhradu všech ztracených zubů. I když jsou náklady spojené s jejich zavedením vyšší, přinášejí dlouhodobé výhody v podobě estetiky, funkčnosti a ochrany čelistní kosti. Pokud zvažujete zavedení kompletních zubních implantátů, doporučujeme konzultaci s odborníkem, který vám pomůže vybrat nejlepší řešení přizpůsobené vašim potřebám.

Autor: Vladimír Daněk, Foto: Pixabay.com

Zdroje:

https://cena-zubni-implantat.cz/

https://zubni.implantaty.net/zubni-implantaty/osetreni-bezzube-celisti.html

https://fitdent.cz/orientacni-cenik/

https://www.studio32.cz/celkova-nahrada-chrupu/

https://www.zubni-klinika-pohotovost.cz/cenik/