Wise Přechází na Dynamické Poplatky za Mezinárodní Transakce

Platební instituce Wise, známá pro své mezinárodní převody peněz, oznámila zavedení nového systému dynamických poplatků. Tato změna, která platí okamžitě pro nové klienty a nabývá účinnosti do 60 dnů pro stávající klienty, představuje odchod od pevného poplatkového modelu.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
17/11/2023 10:15 PM

Nová Era Účtování ve Wise

Změna v účtování poplatků je reakcí na volatilitu některých měn. Podle Wise se dynamické poplatky budou týkat převážně měn s vysokou mírou fluktuace. Pro transakce v stabilních měnách, jako jsou eura nebo americké dolary, změna nebude mít vliv.

Mechanismus Dynamických Poplatků

Wise uvádí, že dynamický poplatek bude aktualizován každých 60 sekund až do doby provedení transakce. Tento systém umožňuje společnosti lépe odrážet aktuální náklady spojené s nákupem a prodejem měn potřebných pro mezinárodní převody. Nový poplatek nyní začíná od 0,43 %.

Transparentnost a Dostupnost Služeb

Wise zdůrazňuje, že cílem zavedení dynamických poplatků je udržet své služby dostupné i v nestabilních finančních podmínkách. Společnost se snaží zajistit, aby její klienti byli vždy informováni o tom, jaké poplatky platí, a proč jsou tyto poplatky účtovány.

Reakce na Tržní Podmínky

Tento krok je odpovědí na potřebu reagovat na rychle se měnící tržní podmínky, kdy se náklady na nákup a prodej měn mohou často a výrazně měnit. Wise si je vědom, že pro některé klienty může být tato změna nevýhodná, ale zdůrazňuje, že je to nezbytné pro zachování kvality a dostupnosti jejich služeb v globálním měnovém prostředí.

Zdroj a Foto: Wise, Autor: Vladimír Daněk