Kód / číslo Raiffeisenbank

Kód Raiffeisenbank banky je 5500, Raiffeisenbank je jedna z předních bank v České republice nabízející komplexní bankovní služby pro své klienty.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Základní pojmy
2/5/2023 8:02 PM

K čemu má Raiffeisenbank kód banky


Kód banky 5500 představuje unikátní identifikátor pro Raiffeisenbank, který je používán při tuzemských platebních transakcích. Tento kód je důležitý pro správné směrování peněz na příslušný účet v bance.

Každá banka v České republice má svůj vlastní kód banky, který se skládá z čísel. Tyto kódy jsou standardizované a používají se pro identifikaci banky při vnitrostátních platbách. Kód banky Raiffeisenbank je 5500.

Použití správného kódu banky je důležité pro to, aby byla platba doručena na správný účet a v bance. Pokud by byl kód banky špatně zadaný, mohlo by dojít k zablokování platby nebo dokonce k připsání peněz na nesprávný účet.

Pro většinu tuzemských plateb se používá tzv. číslo účtu – a kód banky. Spolu s identifikací banky slouží číslo účtu k identifikaci konkrétního účtu v bance. Když chcete provést platbu na účet v Raiffeisenbank, musíte tedy znát jak číslo účtu, tak kód banky 5500.

Je důležité mít na paměti, že kód banky se může lišit v závislosti na měně, ve které se provádí platba. Pokud tedy chcete provést mezinárodní platbu do Raiffeisenbank, musíte použít jiný kód banky, tzv SWIFT, než když provádíte tuzemskou platbu.

V každém případě je důležité ověřit si správnost kódu banky před provedením platby, aby byla platba úspěšně doručena na správný účet v Raiffeisenbank.

ZALOŽIT ÚČET V Raiffeseinbank s bonusem 3000 Kč

Akce pro nové klienty Raiffeisenbank

Raiffeisenbank pořádá pravidelné akce pro nábor nových klientů. Například odměnu až 3000 Kč pro nově založené účty.

Základní údaje

Oficiální název banky: Raiffeisenbank a.s.

Sídlo: Hvězdova1716/2b, 140 78 Praha 4

IČO: 49240901

Kód banky: 5500

SWIFT kód banky: RZBCCZPP

Historie Raiffeisenbank


Raiffeisenbank je jednou z nejvýznamnějších bank v České republice a patří do mezinárodní bankovní skupiny Raiffeisen. Banka má dlouhou historii a v posledních letech se stala významným hráčem na českém trhu.

Historie Raiffeisenbank sahá až do roku 1993, kdy byla založena jako součást Rakousko-německé bankovní skupiny Raiffeisen. Banka se zaměřovala na poskytování finančních služeb pro fyzické osoby, podnikatele a firmy. V roce 1998 se banka přejmenovala na Raiffeisenbank a stala se jednou z prvních bank v České republice, která byla registrována jako akciová společnost.

V roce 2001se Raiffeisenbank stala součástí mezinárodní bankovní skupiny Raiffeisen International, která měla působnost v Evropě a Asii. V té době se banka zaměřovala na poskytování úvěrů, hypoték a dalších finančních služeb.

V následujících letech se Raiffeisenbank stala jednou z největších bank na českém trhu a její působnost se rozšířila i do dalších zemí střední a východní Evropy. V roce 2010 se banka sloučila s eBankou, což umožnilo bankovním klientům používat moderní technologie a vylepšené bankovní služby.

V roce 2017 získala Raiffeisenbank ocenění "Nejlepší banka roku" v kategorii korporátních a průmyslových klientů v České republice. Toto ocenění ukazuje, že Raiffeisenbank má vynikající vztahy s klienty a je schopna nabídnout konkurenceschopné produkty a služby.

V roce 2020 se Raiffeisenbank zapojila do iniciativy "Společně pomůžeme" a poskytla finanční podporu v boji proti pandemii COVID-19. Banka také nabídla odložení splátek úvěrů pro klienty, kteří byli zasaženi dopady pandemie.

Dnes je Raiffeisenbank jednou z nejvýznamnějších bank v České republice a nabízí širokou škálu finančních produktů a služeb pro fyzické osoby, podnikatele a firmy. Její působnost se rozšířila do dalších zemí a banka se stále snaží zlepšovat své služby a inovovat v oblasti finančních technologií.

Autor: David Web, Zdroj a foto: Raiffeisenbank