ČSOB půjčka

ČSOB nabízí řadu finančních produktů. Patří k nim i půjčky. Na co všechno si můžete v této bance půjčit a za jakých podmínek?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Základní pojmy
29/10/2023 8:03 PM

Jaké jsou možnosti půjček od ČSOB

ČSOB nabízí celou řadu finančních produktů. Patří k nim mimo jiné fondy určené pro zhodnocení vašich prostředků. Mezi podílovými fondy dominují ty smíšené. Pokud si naopak potřebujete prostředky půjčit, využijete několik typů půjček.

Jedná se konkrétně o:

  • půjčka na cokoli
  • autopůjčka
  • půjčka na bydlení
  • půjčka na úsporné bydlení
  • kontokorent
  • kreditní karta Standard

Půjčka na cokoli

Půjčka na cokoli je typ úvěru, který, jak už plyne z jeho názvu, máte možnost využít skutečně na cokoli. Jak avizuje ČSOB, svoje peníze můžete mít na účtu do 15 minut od podpisu smlouvy. Tato půjčka je i bez poplatků za sjednání a vedení. Zaručuje předčasné splacení kdykoli a zdarma. Půjčit si můžete až 1 200 000 Kč.

Výši splátek si dokážete orientačně spočítat na webu. Přesně ji však včetně úrokových sazeb zjistíte ve svém Internetovém bankovnictví nebo aplikaci ČSOB Smart po schválení žádosti. Máte-li svůj ČSOB Smart klíč, je přístup do tohoto rozhraní velmi jednoduchý a intuitivní.

Půjčka nabízí i pojištění pro případ, že byste z různých důvodů splácet nemohli. Pokud ztratíte práci nebo budete dlouhodobě nemocní, až rok platí banka úvěr za vás. Jestliže zůstanete invalidní anebo zemřete, banka platí půjčku celou.

Autopůjčka

Autopůjčka znamená, že můžete od ČSOB získat úvěr na nové i ojeté auto. U ojetých automobilů se nabízí jako bonus také ověření původu.

Standardní úroková sazba činí od 6,39 % p.a. Zvýhodněný úrok se týká eko aut a je ve výši 6,19 % p.a. Ekologickými vozy se rozumí ty, které mají pohon na elektřinu, vodík, případně se jedná o plug-in hybridy.

Půjčku si lze rozložit až na 8 let. Nabízí i službu nazvanou Flexi splátka. To prakticky znamená, že si můžete výši splátek nastavit tak, jak vám vyhovuje. Můžete vyzkoušet pravidelné splácení i to dynamické. Po 12 měsících je tento benefit dostupný zdarma.

V ceně této půjčky zároveň je i pojištění na míru od ČSOB Pojišťovny, které zahrnuje povinné ručení a havarijní pojištění. Sjednat si lze též řadu doplňkových pojištění jako například asistenční služby, pojištění skel vozidla, pojištění zavazadel, půjčení náhradního vozidla nebo úrazové pojištění osob ve vozidle. Pojištění GAP je dostupné na 5 let.

Půjčka na bydlení

Půjčka na bydlení zahrnuje úvěr, který je vhodný jednak na koupi nemovitosti, ale třeba i na rekonstrukci a vybavení domácnosti. Použít ji můžete pro financování zejména energeticky úsporných technologií pro rodinný dům, jako je fotovoltaická elektrárna, tepelné čerpadlo, zateplení domu nebo výměna vytápění.

Své peníze můžete mít podobně jako v dalších případech na účtu do 15 minut od podpisu smlouvy. Tato půjčka je bez poplatků za sjednání a vedení. Rozložit si ji můžete do menších splátek až na 12 let. Předčasné splacení lze využít kdykoli a zdarma. Půjčit si můžete až 1 500 000 Kč.

Přesnou výši splátek včetně úrokových sazeb opět zjistíte ve svém Internetovém bankovnictví nebo aplikaci ČSOB Smart po schválení žádosti. ČSOB nicméně uvádí, že financování lze získat za garantovanou úrokovou sazbu 6,8 % p.a.

Půjčka na úsporné bydlení

Půjčka na úsporné bydlení vám umožní si pořídit úsporné technologie. Konkrétně se může jednat o:

  • kotel na biomasu
  • zateplení (střecha, fasáda, dveře nebo okna)
  • dešťovka, příprava teplé vody, solární ohřev, využití tepla
  • rekuperace (řízené větrání se zpětným získáváním tepla)
  • dobíjecí stanice pro elektromobily
  • zelená střecha (vhodné pro rodinné domy)
  • fotovoltaika (výroba elektřiny pro domácnost)

S touto půjčkou máte možnost získat zvýhodněnou úrokovou sazbu 6,8 % p.a. Půjčit si můžete až 1 500 000 Kč. Splátky je možno rozložit na až 12 let. Až 20 % půjčky můžete použít na cokoli. Doplatit půjčku lze kdykoli zdarma.

Využít každý klient může navíc i dotační program Nová zelená úsporám. Ten slouží jako podpora státu pro snižování energeticky náročných nových i starších nemovitostí.

Kontokorent

Kontokorent je nabízen k běžnému účtu. Můžete si tedy u ČSOB založit Plus Konto. Kontokorent si zapnete v mobilním nebo internetovém bankovnictví. Jde o rezervu, kterou lze čerpat až v okamžiku, kdy ji budete potřebovat.

Zřízení, vedení i změna úvěrového limitu jsou zdarma. Poplatek za restrukturalizaci a změnu smluvní dokumentace činí 500 Kč.

Platí, že pokud jej nevyužijete, nic za něj neplatíte. Úroky se platí pouze z toho, co skutečně vyčerpáte. Aktuální úroková sazba v tomto případě činí 21,90 % p.a. Peníze můžete použít na cokoli.

Kreditní karta Standard

Kreditní karta Standard zaručuje, že prvních 6 měsíců nemusíte platit úroky. Nabízí také pojištění prodloužení záruky o další 1 rok v ceně. Zdarma tak získáte to, za co byste si museli v případě řady obchodů připlácet.

Sjednání tohoto produktu můžete využít online zdarma. Bezúročné období trvá až 55 dní. Součástí karty je také pojištění, které je zdarma. Podívat se můžete i na informace o transakcích a zůstatku. Prostřednictvím virtuální asistentky si nastavíte i automatickou splátku zdarma.

Kreditní kartu lze použít také do zahraničí, jelikož k ní náleží cestovní pojištění. Pro případ potřeby také získáte druhou kreditní kartu.

Konsolidace půjček

Samostatnou kategorii tvoří konsolidace půjček, která je na tuto problematiku navázána. Jde o sloučení půjček do jedné. Díky tomu můžete významně ušetřit, až 30 000 Kč.

Splácení je možno v případě konsolidace s ČSOB rozložit až na 10 let. Tato možnost je zcela bez poplatků. Splátky si můžete dle potřeb snížit nebo zvýšit. Zároveň také získáte možnost navýšení půjčky. Využít lze i předčasné splacení kdykoli a zdarma.

Foto: ČSOB, Autor: Denisa Holanmová, Zdroj: ČSOB