Alex Jacquot: 10letý školák, který chce založit vlastní aerolinky

V posledních dnech zaujal australská média kuriózní případ. Desetiletý školák ze Sydney se totiž rozhodl založit vlastní leteckou společnost. A vše má poctivě a pořádně naplánované: ví, s jakým typem letadel bude jeho aerolinka létat a dokonce si postavil svůj vlastní tým, ve kterém nechybí údržbář nebo šéf IT.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Ambiciózní chlapec dokonce oslovil šéfa největších aerolinek v zemi Qantas a poprosil ho o radu. "Jmenuji se Alex Jacquot, je mi 10 let a chci založit aerolinky. Už jsem začal pracovat na tom, jaký typ letadel budu potřebovat a jaká budou čísla letů.  Berte mě vážně," vzkázal mladík v dopise Alanu Joyceovi, šéfovi Qantasu.

Šéf Qantasu nabídl odvážnému školákovi schůzku

A šéf Qantasu se zachoval jako opravdový charakter. Mladíka neignoroval ani neodmítl, ale místo toho laskavě a vtipně zareagoval na Twitteru. "Nestává se často, aby nás konkurence žádala o radu, ale když nás oslovil šéf aerolinek, nemohl jsem to ignorovat," napsal Joyce. Odvážnému mladému podnikateli také napsal osobní dopis a domluvil si s ním schůzku.

Australská média s jistou mírou nadsázky upozorňují, že na schůzce se spolu setkají ředitelé nejstarších a nejmladších leteckých společností v zemi. A co se bude na schůzce probírat? Jedním z témat pravděpodobně budou dlouhé zámořské lety z Austrálie do Londýna. Pro aerolinku Qantas jsou důležitou součástí byznysu a i desetiletý podnikatel se nechal slyšet, že i on by rád takové lety pasažérům nabídl.

Média i veřejnost se shodují, že i pokud by se plány mladého školáka nenaplnily, nemusí se o svou budoucnost bát. S houževnatostí a ambicemi, které má, na něj v dospělosti pravděpodobně čeká práce u jakékoli aerolinky.

No items found.