Webnode - cena služby pro rok 2024

Zajímá vás, jaké jsou aktuální ceny služby Webnode? Zjistili jsme pro vás všechny informace. Také se podíváme na to, jakým způsobem se Webnode platí, a jak funguje.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
4/4/2022 2:00 AM

Webnode je nástroj pro vytváření webů a eshopů. Internetové stránky nebo obchod si v něm můžete vyrobit během patnácti minut. Nemusíte mít žádné znalosti programování nebo designu, vše zvládnete naklikat v jednoduchém editoru.

Pojďme se teď podívat na to, kolik Webnode stojí.

Ceník Webnode

Webnode je v základní verzi zdarma. Má to ale dvě zásadní omezení. Hotový web totiž nepoběží na vaší vlastní doméně, ale na doméně ve tvaru vášweb.webnode.cz. Na webu bude také zobrazený malý reklamní boxík s textem, že stránky byly vytvořeny ve Webnode.

Pokud se chcete vyhnout omezením, je potřeba si zakoupit jeden z prémiových tarifů. Jejich ceny vypadají následovně:

  • tarif LIMITED - cena je 75 korun za měsíc. Získáte za ně možnost provozovat web na vlastní doméně, 200 MB webového prostoru a 1 GB pro přenos dat. Na webu se bude ukazovat reklamní boxík od Webnode.
  • tarif MINI - cena je 139 korun za měsíc. Získáte za ně českou doménu zdarma, 1 GB webového prostoru a 3 GB pro přenos dat. K tomuto tarifu dostanete jednu emailovou schránku. Na webu se bude ukazovat reklamní boxík od Webnode.
  • tarif STANDARD - cena je 249 korun za měsíc. Získáte za ně českou doménu zdarma, 3 GB webového prostoru a 10 GB pro přenos dat. Také získáte 20 emailových stránek a možnost provozovat internetový obchod. Web bude také pravidelně zálohovaný. Web bude bez reklamního boxíku od Webnode.
  • tarif PROFI - cena je 449 korun měsíčně. Získáte českou doménu zdarma, 7 GB webového prostoru a neomezený přenos dat. Také získáte až 100 emailových stránek a možnost provozovat internetový obchod. Web bude pravidělně zálohován. U tarifu PROFI také můžete provozovat webové stránky ve více jazykových mutacích. Web bude bez reklamního boxíku od Webnode.

Tarify je vždy potřeba si předplatit minimálně na jeden rok.

Editor nástroje Webnode, na kterém je zobrazena šablona s motivem svatby. Šablona je elegantní a je na ní ženich s nevěstou.
Jedna ze šablon nástroje Webnode.

Jak se Webnode platí?

Za Webnode můžete zaplatit platební kartou. Podporovány jsou debetní a kreditní karty od společností MasterCard a VISA.

Nezapomeňte na to, že předplatné se automaticky obnovuje. Pokud ho tedy v budoucnu nebudete chtít dále používat, je potřeba ho zrušit v nastavení, abyste zbytečně neplatili.

Podrobná recenze Webnode.

Jaké jsou ceny oproti konkurenci?

Webnode patří na českém trhu mezi středně drahá řešení. Soupeří zde s firmami Wix, Weebly a Mozello.

Pojďme si nyní srovnat jejich ceny:

  • Wix nabízí roční tarify s cenami 4.5, 8,5, 14,5 a 26 euro za měsíc. Wix u všech tarifů nabízí připojení vlastní domény, a u tří nejvyšších tarifů i web bez reklamního boxíku na Wix. Webový prostor je 500 MB, 3 GB, 10 GB a 35 GB podle typu tarifu a prostor pro přenos dat je 1 GB, 2 GB a neomezený pro dva nejvyšší tarify.
  • Weebly nabízí čtyři tarify, z nichž všechny umožňují provozovat web na vlastní doméně. Tři nejvyšší tarify také umožňují mít web bez reklamního boxíku. Ceny tarifů jsou 8, 18, 35 a 46 dolarů měsíčně. Při závazku na jeden rok jsou tyto ceny nižší (5, 12, 25 a 38 dolarů měsíčně). Webový prostor u nejnižšího tarifu je 500 MB, u zbylých tarifů je neomezený. Přenos dat je neomezený.
  • Mozello nabízí celkem dva placené tarify za 229 a 459 korun měsíčně při závazku na čtvrt roku. Při platbě na jeden rok jsou ceny nižší (179 a 379 korun měsíčně). Oba tarify nabízejí připojení vlastní domény a web bez reklam na Mozello. Webový prostor je 50 GB u levnějšího tarifu a neomezeně u dražšího tarifu. Přenos dat je neomezený.

Vyplatí se Webnode?

Z našich zkušeností můžeme říct, že Webnode nabízí jednoduchý a přehledný editor, na který si rychle zvyknete. Weby a eshopy v něm jdou vytvořit během patnácti minut - a to opravdu nepřeháníme. Líbila se nám také velká nabídka šablon, které mají svůj specifický styl a jsou velmi elegantní. Líbilo se nám i to, že Webnode je české řešení s vývojovým centrem v Brně.

Co se týče cen, tak Webnode sice není tím nejlevnějším nástrojem na trhu (tím je lotyšské Mozello), ale není nějak výrazně předražené a drží se zhruba ve středu. Jako drobnou nevýhodu vnímáme fakt, že při koupi prémiového tarifu je potřeba se zavázat na jeden rok.

No items found.