Benátky zavádějí poplatek za vstup. Od roku 2022 bude navíc pro návštěvu města povinná rezervace

Turisté přijíždějící do Benátek na severu Itálie musejí od letošního roku počítat s tím, že za vstup do města zaplatí. Od roku 2022 navíc návštěvníky pomalu potápějícího se městečka čeká povinnost předem si návštěvu zarezervovat.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Od května 2019 bude muset každý návštěvník Benátek uhradit městu jednotný poplatek 3 eura za vstup. V průběhu roku se však cena bude měnit v závislosti na sezóně. Ve většině případech tak vyjde jedna vstupenka do města na 6 euro, během hlavní turistické sezóny se cena zvedne na 8 až 10 euro. Poplatku budou ovšem ušetřeni místní lidé z regionu, kteří zde žijí, pracují či studují. Pokud se někdo zakoupení vstupenky do města bude pokoušet vyhnout, hrozí mu pokuta až do výše 400 euro.

Cílem nových opatření je bojovat s náporem turistů

Do roku 2022 vedení města navíc plánuje zřídit systém předběžných rezervací k povolení vstupu do turisty oblíbené destinace. „Tento způsob nás umožní mít lepší přehled o skutečném počtu návštěvníků ve městě,“ uvedl starosta Benátek Luigi Brugnaro. „Nikomu nebude do města zabráněn přístup, avšak pokud se předem nezaregistruje, bude to pro něj mnohem složitější.“

Cílem tohoto opatření je především bojovat s velkým náporem turistů, kterých do Benátek každoročně přijíždí téměř 30 milionů. Počet návštěvníků přijíždějících do města přitom značně převyšuje počet obyvatel města, kteří se proti turistům bouří a například v loňském roce jich na dva tisíce vyšlo do ulic, kde proti turistickému průmyslu protestovali.

No items found.