V malebném prostředí fiktivního města Veselá padla první klapka druhé řady oblíbeného seriálu Odznak Vysočina

Po několik následujících týdnů se budou v romantickém prostředí Vysočiny natáčet nové epizody kriminálního seriálu Odznak Vysočina. V nich se diváci opět setkají s pěticí vyšetřovatelů pod vedením kapitánky Dany Skálové (Monika Hilmerová). Vrátí se i další členové jejího týmu – Kateřina Vlčková (Simona Zmrzlá), Petr Bach (Martin Hofmann), Karel Šmíd (Michal Suchánek) a Václav Kocián (Patrik Děrgel). Ty stejně jako v první serii doplňuje Julie Maxová (Martina Jindrová). Kromě nich se ale fanoušci seriálu mohou těšit i na novou postavu plukovníka Valtra Kožíška (Pavel Řezníček), přímého nadřízeného kapitánky Skálové.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
30/7/2022 6:00 PM

Vedle nových případů, které musí policisté řešit, se v druhé řadě do centra pozornosti dostane i dávno uzavřená kauza Jůlinka, již na základě nových indicií znovu otevírá kapitán Ondřejovský (Pavel Batěk) z oddělení Tempus. To neznamená jen komplikaci pro kapitánku Skálovou (Monika Hilmerová), která kdysi tento případ vyšetřovala, ale velmi zásadně to ovlivní i vzájemné vztahy v jejím týmu. Při řešení případů ale všichni policisté vždy najdou společnou řeč, aby dokázali co nejdříve odhalit pachatele. 

Vedle nových hereckých tváří má seriál ještě jednu výraznou změnu v tvůrčím týmu. Režisérský tým nově rozšíří zkušený Marek Najbrt. Jednotlivé případy jsou navíc tentokrát inspirovány skutečnými událostmi, přičemž realističnost zobrazení policejních metod v seriálu s tvůrci konzultuje odborná poradkyně a Policistka roku 2018 Renáta Miková. Na režii se spolu s Markem Najbrtem podílí Andy Fehu.

Hlavním scenáristou je opět Petr Koubek, který vylíčil změnu spolupráce s odbornou poradkyní: "S naší konzultantkou Renátou Mikovou jsme u druhé série na scénářích spolupracovali mnohem úžeji. Všechny příběhy totiž vycházejí ze skutečných případů, které většinou vyšetřovala právě Renáta. Mnohem víc jsme také využili její zkušenosti z běžného života policistů. A to nejenom z práce, ale i z domova. I její manžel je totiž kriminalista."

„Je radost se po roce vracet na Vysočinu. Našli jsme tu pro natáčení nášeho seriálu skvělé zázemí,“ říká producent Vratislav Šlajer a dodává: „Vysočina je krásná a tajemná, druhá série ji ukáže zase o něco víc. Opíráme se o skvělé obsazení, diváci tak znovu potkají svoje oblíbené hrdiny, ve druhé sérii ale jdeme hlouběji do jejich osobních příběhů. Diváky čeká několik překvapení.“ 

Kreativní producentka Iva K. Jestřábová ke startu natáčení řekla: „První série Odznaku Vysočina byla na Nově nejúspěšnějším seriálem jarní sezóny, její pokračování je tak pro nás velký závazek. Chceme divákům nabídnout ještě více toho, co si na seriálu oblíbili – napínavé kriminální případy, které jsou tentokrát bez výjimky inspirovány skutečnými událostmi, vysočinskou krajinu a hlavně stejný tým vyšetřovatelů, jejichž příběhy a vztahy dostanou větší prostor.“ 

„Na detektivkách mě zajímá nejen kriminální zápletka, ale i vztahy mezi postavami. V druhé sérii Odznaku Vysočina jsou obě tyto složky zkombinovány v ideálním poměru. I proto jsem nabídku k práci na tomto seriálu rád přijal,“ oceňuje druhou sérii Odznaku Vysočina režisér Marek Najbrt.

„Dana Skálová je i v druhé sérii konfrontována s důsledky svého nestandardního způsobu řešení případů. Vynořují se další podrobnosti o mediálně známém případu Jůlinka, což přinese do seriálu zajímavé situace. Myslím si, že stejně jako jsou poutavé nové kriminální případy, které vyšetřuje, tak je přitažlivá právě i tato linka Daniny minulosti, která ji začne dobíhat, přičemž ovlivní i současné vztahy v jejich týmu,“ popisuje novinky Monika Hilmerová.  

"Moje postava se jmenuje Valtr Kožíšek. Je to přímý a akurátní šéf krajské kriminálky, nadřízený Dany Skálové. S Danou se kvůli jejím pracovním metodám často dostává do střetu, a ačkoliv je pojí dávná minulost, jsou každý úplně jiný," charakterizuje svou postavu Pavel Řezníček.  

První řadu Odznaku Vysočina, která se na obrazovce televize Nova vysílala na začátku letošního roku, v cílové skupině 4+ průměrně sledovalo 1 135 tisíc diváků (zdroj dat: ATO - Nielsen Admosphere, živě+TS0-3, ke dni: 13.7.2022)   

Natáčení Odznaku Vysočina 2 je realizováno v souladu s principy tzv. udržitelného natáčení, tedy s maximálním ohledem na životní prostředí. Pro TV Nova seriál vyrábí produkční společnost Bionaut. 

Autoři projektu: Vratislav Šlajer, Petr Koubek // Producent: Vratislav Šlajer, Bionaut // Výkonná producentka: Vlaďka Poláčková, Bionaut // Režie: Marek Najbrt, Andy Fehu  // Hlavní scenárista: Petr Koubek  // Scenáristé: Štefan Titka, Lucie Vaňková, Marta Fenclová, Pavel Gotthard, Tomáš Holeček, Tomáš Grombíř // Kreativní producent za TV Nova: Iva K. Jestřábová  // Kamera: Daniel Adam  // Hudba: Jiří Hájek  // Hrají: Monika Hilmerová, Simona Zmrzlá, Martin Hofmann, Michal Suchánek, Patrik Děrgel, Pavel Řezníček, Martina Jindrová, Pavel Batěk a další

No items found.