ING Aria Lion Aggressive – fond fondů, který má ostré zuby

Fond fondů ING Aria Lion Aggressive přichází s nabídkou nadstandardního zhodnocení pro investory, kteří dokáží zachovat chladnou hlavu během častého kolísání hodnoty. Bude i vám vyhovovat velmi dynamická strategie tohoto podílového fondu?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Kde investovat
6/12/2020 1:00 AM

Otevřený fond fondů ING Aria Lion Aggressive byl založen v roce 2014 v rámci ING fondů jako profilový fond s dynamickým investičním profilem. Drtivá většina investic fondu směřuje do perspektivních akciových fondů. Minimální částka pro pravidelnou měsíční investici je 100 Kč.

druh fondu:fond fondů
měna:CZK
rok založení fondu:2014
investiční horizont:5 let a déle
investiční riziko:5 (stupnice 1 až 7)

Fond fondů ING Aria Lion Aggressive je dravec tělem i duší

Velmi dynamická investiční strategie fondu ING Aria Lion Aggressive sází na investice do akciových cenných papírů. Prakticky celé portfolio je složeno z akcií. Z hlediska regionu jsou akcie nejčastěji rozloženy v Evropě a následně v Severní Americe. O jednotky procent usilují také rozvíjející se trhy a Japonsko. Tržní riziko spojené s akciemi je u tohoto fondu považováno za středně vysoké.

Portfolio manažeři aktivně řídí investiční riziko s přihlédnutím k dravému investičnímu profilu. Riziko je aktivně řízeno a cizoměnové investice v portfoliu jsou zajišťovány. Široké rozložení portfolia mezi větší množství podílových fondů snižuje běžně vysokou kolísavost hodnoty investice v čase.

Když chcete s ING fondy zůstat na delší dobu

Podílový fond ING Aria Lion Aggressive je maximálně vhodný pro dlouhodobé investování. Jeho strategie bude vyhovovat zkušeným investorům, kteří nemají obavy z velmi častého kolísání hodnoty kvůli výkyvům na finančních trzích. Doporučená minimální doba investice je 5 let a déle. Vstupní a výstupní poplatek je sympatických 0 %. Potenciálně lze investováním do fondu ING Aria Lion Aggressive dosáhnout vksutku vysokého zhodnocení.

Dlouhodobá výkonnost fondu ING Aria Lion Aggressive

Od vzniku dosáhl fond fondů ING Aria Lion Aggressive zhodnocení ve výši 14,64 %. Za rok 2015 přinesl investorům výnos ve výši 10,19 %.

No items found.