J&T Opportunity CZK – investiční příležitosti z celého světa

Smíšený fond J&T Opportunity CZK primárně vyhlíží zajímavé akciové investice ve středoevropském regionu, zároveň se však zaměřuje také na investice ze zbytku světa. Pokud hledáte dlouhodobý výnos a je vám sympatická dynamická strategie, zaslouží si fond J&T Opportunity CZK pozornost. Jak funguje a jak do něj investovat?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Kde investovat
6/12/2020 1:00 AM

Otevřený podílový fond J&T Opportunity CZK zahájil činnost na konci května 2000. Cíleně se zaměřuje na nástroje s vyšším investorským rizikem a tím pádem také znatelně vyšším potenciálem růstu. Průměrné historické zhodnocení fondu J&T Opportunity CZK je 4,18 % ročně. Do fondu můžete stejně jako do dalších J&T fondů investovat již od 300 Kč měsíčně.

druh fondu:smíšený fond
měna:CZK
rok založení fondu:2000
investiční horizont:3 roky
investiční riziko:4 (na stupnici 1 až 7)

J&T Opportunity CZK má klíčové trendy pod palcem

Smíšený fond J&T Opportunity CZK představuje velmi zajímavou strategii, ve které není stanoven vzájemný poměr jednotlivých složek aktiv. Portfolio manažer má volné ruce a plně využívá jak know-how z lokálních trhů, tak znalost klíčových trendů na světových trzích. Poměr aktiv mění v závislosti na očekávaném vývoji trhů. Portfolio je aktivně spravováno a základem jsou akcie velkých a likvidních společností.

Mezi cenné papíry v portfoliu s nejvyšší váhou se řadí například ČEZ, MONETA Money Bank, AVAST či francouzská obchodní banka BNP Paribas. J&T Opportunity CZK se řadí mezi růstové fondy. To znamená, že dosažené výnosy fondu jsou plně reinvestovány.

Graf ukazující vysoké zhodnocení fondu J&T Opportunity s několika zakolísáními.
Vývoj zhodnocení fondu J&T Opportunity CZK.

Pro investory s vyšším sklonem k riziku

Nadprůměrné investiční riziko je vykřičníkem pro začínající investory a investiční příležitostí pro ty, kteří dokáží tolerovat a finančně unést i krátkodobé ztráty. Výrazně vyšší potenciál růstu bude vyhovovat investorům s dynamickým investičním profilem a investičním horizontem s minimální délkou 3 let. Ideální investor fondu J&T Opportunity CZK by měl mít alespoň základní přehled a zkušenost s investováním na kapitálovém trhu.

Jak můžu investovat do fondu J&T Opportunity?

Stačí vyplnit tento registrační formulář na stránkách J&T Banky. Hned poté můžete začít investovat do fondu J&T Opportunity už od 300 Kč.

No items found.