Netradiční práce: Muž dostává zaplaceno za psaní originálních svatebních hashtagů

Pokud jste během posledních několika let obdrželi pozvání na svatbu, možná jste si na pozvánce všimli speciálního hashtagu, který originálním spojením určitých slov (například jmen snoubenců) označoval svatební událost. Hashtagy se již staly běžnou součástí života, kdy je uživatelé sociálních sítích používají k označení zveřejněných příspěvků, aby mohli ostatní lidé pod jedním hashtagem nalézt obsah se stejným zaměřením.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Právě toho začaly využívat svatební páry, které si určí společný hashtag pro celou svatební ceremonii a ten pak použijí k označení všech fotografií a videí ze svatebního dne.

Muž, kterého živí vymýšlení svatebních hashtagů

Vymyslet takový hashtag nicméně není jen tak. Pokud si snoubenci neví rady, mohou si již dnes najmout specialistu na hashtagy, který jim originální svatební hashtag vymyslí. Jedním z odborníků v oboru je i Christopher Shelley. Jeho hashtagy používají svatebčané k označení příspěvků sdílených na Instagramu, Facebooku či Twitteru, aby se všechny fotografie ze svatby nacházely pod jedním označením a ostatní je tak mohli jednoduše najít. Mezi Shelleyho nápady patří například hashtag "SayYesToTheJess", který muž vymyslel pro nevěstu Jessicu a jejího ženicha. V překladu tento hashtag znamená "Řekni Jessice své ano".

Zajímá vás, v jakém rozmezí se pohybuje cena za tuto speciální službu? Jeden hashtag upravený na míru se dá pořídit přibližně za 40 dolarů (asi 900 Kč). Tři hashtagy pak vyjdou na 85 dolarů (1920 Kč).  O tuto službu je nemalý zájem a případní zákazníci hashtagových kreativců se dokonce musejí zapisovat na čekací listinu mezi dalších 150 zájemců, kteří si také přejí mít svůj vlastní svatební hashtag a za nějž si rádi zaplatí.

Podle Shelleyho je v tomto oboru důležitá především kreativita a trpělivost. Často se totiž stane, že některé hashtagy už byly v minulosti použity. Dobrý tvůrce by si tak měl své nápady prověřit a přijít s něčím originálním, co ještě nikdy nezaznělo. Povedený hashtag pak podle Shelleyho pobaví nevěstu, ženicha i hosty a přispěje k tomu, že se z jejich svatby stane nezapomenutelná událost.

No items found.