Nová rekordní mzda Mbappého na obzoru

Mbappé, fotbalová hvězda PSG, je na prahu rekordního přestupu do Saúdské Arábie, kde by mohl vydělávat neuvěřitelný plat. Al-Hilal, saúdskoarabský klub vlastněný miliardáři, nabídl za Mbappého neuvěřitelných 300 milionů eur, čímž by se stal nejdražším fotbalistou v historii.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
25/7/2023 11:31 PM

Paris Saint-Germain potvrdil příjem této štědré nabídky.

Mbappého plat by překonal dosavadní rekordní částku, kterou PSG zaplatilo za Neymara v roce 2017. Od té doby se spekuluje o přestupu 24 letého útočníka, zejména proto, že se rozhodl neprodloužit smlouvu s klubem, která končí po sezoně 2023/24.

Real Madrid byl často spojován s možným získáním Mbappého, ale arabský klub se stále zajímá o jeho angažmá. Saúdská Arábie již v minulosti dokázala přivést do svých řad fotbalové superstar, jako jsou Ronaldo, Benzema a Tellese.

Pokud Mbappé podepíše smlouvu s Al-Hilal, vydělá si neuvěřitelných 700 milionů eur za sezónu, což činí zhruba 324 milionů korun týdně, přes 46 milionů denně nebo 535 korun za sekundu. Tato nabídka by ho mohla přimět k odchodu z PSG, ačkoli mnoho fanoušků ho vidělo jako budoucnost klubu.

Zdroj: ČTK, Autor: Vladimír Daněk, Foto: Pixabay