Smíšený fond Rovnováha - investiční jin a jang mezi Allianz fondy

Smíšený fond Rovnováha z nabídky Allianz fondů oslovuje mírně odvážnější investory, kteří se nespokojí s nízkým výnosem, ale zároveň nechtějí riskovat až moc. Je fond vhodnou investiční příležitostí právě pro vás?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Kde investovat
6/12/2020 1:00 AM

Hledání vyváženého poměru aktiv pro docílení vysokého výnosu při zachování středního až mírně vyššího rizika můžete svěřit portfolio manažerovi smíšeného fondu Rovnováha. Právě ten se snaží dosáhnout výrazného růstu ve dlouhodobějším investičním horizontu.

druh fondu:smíšený
měna:EUR
investiční horizont:5 let a více
investiční riziko:4 (na stupnici 1 až 7)

Dva úhlavní rivalové v jednom portfoliu

Apple a Microsoft. Dvě společnosti, které vedou dlouholetý boj na poli počítačových inovací. A vy můžete prostřednictvím smíšeného fondu Rovnováha investovat do obou najednou. Dvě zmíněné společnosti patří k největším pozicím v portfoliu fondu společně s dluhopisy evropských zemí a dalšími akciemi.

Strategie fondu umožňuje investovat 40 až 60 % všech prostředků do akcií v rámci globálního akciového trhu. Tato dynamická složka portfolia pochopitelně přináší potenciálně vyšší riziko, ale zároveň také vyhlídky na vysoké zhodnocení.

Investiční portfolio raz dva? S fondy Allianz je to tak!

Zkušenosti a odvaha jdou do jisté míry ruku v ruce. I tak se najde řada investorů, kteří vyhledávají rizikovější investice, ale zároveň mají velký respekt ze sestavování vlastního portfolia s ideálním rozložením aktiv. Smíšený fond Rovnováha přesně takovým investorům vytrhává trn z paty a historickou výkonností jim ukazuje, že se rozhodli správně. Minimální doporučený investiční horizont je 5 let.

Dlouhodobá výkonnost smíšeného fondu Rovnováha

V období od roku 2012 do 2016 dosáhl akciový fond vždy kladné roční výkonnosti. V roce 2013 byl roční výnos atraktivních 16,03 %. V roce 2016 fond zaznamenal roční výkonnost 3,40 %. Výkonnost od založení fondu se pohybuje nad úrovní 40 %. Údaje o minulých výnosech nejsou zárukou budoucích výnosů.

No items found.