Cena Disney+ se navyšuje

Ceny předplatného Disney+ budou od 1. listopadu zvýšeny pro nové zákazníky o 40 Kč měsíčně ve srovnání s současnými sazbami. Stávající předplatitelé uvidí změny v cenách od 6. prosince.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
12/8/2023 11:09 AM

Společnost Disney oznámila, že od 1. listopadu budou noví zákazníci, kteří se rozhodnou pro předplatné služby Disney+, platit 239 korun měsíčně, což je zvýšení oproti stávajícím 199 korunám. Stávající předplatitelé budou nové ceny platit od 6. prosince.

Zvýšení cen se dotkne měsíčních předplatitelů o částku 40 korun, zatímco roční předplatné bude dražší o několik set korun. Místo původních 1990 korun za rok, budou noví zákazníci platit 2390 korun. Disney+ tak bude mezi jednou z dražších streamovacích služeb, co se týče cen, srovnatelnou s Netflixem, který si účtuje 319 korun za svůj nejvyšší tarif Ultra, umožňující sledování obsahu v Ultra HD kvalitě a na více zařízeních. Na opačném konci cenové škály je Amazon Prime Video, který si udržuje cenu 79 korun za měsíc včetně obsahu ve 4K rozlišení.

Disney+ také přináší možnost nižšího cenového tarifu s reklamou v Evropě. Nicméně tato možnost pro české uživatele zatím není k dispozici. Při ceně 239 korun měsíčně nebo 2390 korun za rok budou mít uživatelé přístup k celému katalogu služby v zemi bez reklam a s obsahem v Ultra HD rozlišení, doplněným o formát Dolby Vision a zvukový formát Dolby Atmos. Stávající předplatitelé se změnami v cenách budou potýkat od 6. prosince nebo později.

Zdroj a Foto: Disney+, Autor: Vladimír Daněk