Packeta je Zásilkovna

Packeta je holding, pod který spadá česká přepravní společnost Zásilkovna, kterou založila v roce 2010 podnikatelka Simona Kijonková. Zásilkovna poskytuje primárně logistické služby pro internetové obchody. Velkou výhodou Zásilkovny je, že má v České republice nasmlouvaných více než 10.000 výdejních míst a více než 3.700 tzv. Z-BOXů. 
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
21/3/2023 6:28 PM

Z-BOX zásilkovna

Z-BOX je samoobslužné výdejní a podací místo Zásilkovny, kde se vše odehrává prostřednictvím mobilní aplikace Zásilkovna. Mezi hlavní výhody Z-BOXů patří bezesporu např.:

  • Nonstop provoz - téměř všechny Z-BOXy jsou umístěny na veřejně přístupných místech.
  • Rychlost - vše ovládáte prostřednictvím mobilní aplikace a platíte online.
  • Bezkontaktní výdej i podání - samotné otevírání Z-BOXu provedete také prostřednictvím mobilní aplikace Zásilkovny. Nemusíte tedy již mačkat žádné kódy na displej nebo tlačítka.
  • Udržitelnost - Z-BOXy spotřebovávají minimum elektrické energie, jejich napájení zajišťují solární panely.
  • Kompaktnost - Z-BOXy mají rozměry od 1050 x 650 mm do 3150 x 650 mm a vejdou se tak klidně i do prostoru zastávky nebo k obchodu.

V rámci České republiky stojí doručení na výdejní místo od 54 Kč a doručení na adresu od 79 Kč. V rámci mobilní aplikace Zásilkovny na vás však čeká speciální akce a svojí první zásilku můžete odeslat jen za 1 Kč. Další ceny Záslikovny přinášíme v samostatném článku.

Zásilkovna doručuje do 34 zemí celého světa a v globálním měřítku má více než 140.000 výdejních míst a má nasmlouvaných 46.000+ e-shopů.

Společnost Packeta

Společnost Packeta zastřešuje dalších 14 firem a je však jediným, tj. 100 % vlastníkem společnosti Zásilkovna. Ve společnosti Packeta drží podíl 48,6 % manželé Simona a Jaromír Kijonkovi a to přes společnost JSK Investments.

Simona Kijonková se narodila v roce 1977 v Karlových Varech. Simona Kijonková se stala finalistkou a kandidátkou na titul EY Podnikatel roku 2021 České republiky.

Autor: Vojta, Foto a zdroj: Zasilkovna.cz