Kolik bude stát SIPO od října

Česká pošta se rozhodla představit nový cenový systém platný od října tohoto roku (2023) jako reakci na současnou transformaci společnosti Česká pošta a ekonomickou krizi. Jaká bude cena oblíbené služby SIPO a co vlastně SIPO je? Tyto informace najdete v následujícím textu.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Základní pojmy
28/8/2023 8:13 AM

Co je to SIPO

V dnešní rychlé době, kdy se nám hromadí denní povinnosti a finanční správa se stává stále náročnější, je každý snadný způsob platby více než vítán. SIPO, moderní platební nástroj od České pošty, přináší praktické řešení pro sjednocení všech pravidelných plateb do jediné transakce. Ušetříte si čas, starosti a finanční prostředky a už se nemusíte trápit kvůli hromadě účtů.

Nemusíte se obávat, že by SIPO byl složitý. Je snadno dostupný a intuitivní. Zapomeňte na shromažďování a sledování mnoha plateb z různých zdrojů. Jednou měsíčně obdržíte přehledný seznam plateb, což vám poslouží jako důkaz o uskutečněných platbách. Tento přehled zároveň uklidní váš rozpočet a mysl.

Nastavení a používání SIPO je rychlé a snadné. A co je nejdůležitější, až ho jednou nastavíte, nemusíte se o nic dalšího starat. Vaši dodavatelé informace o platbách poskytnou České poště, která je spojí do jediné platby. Ať už platíte za elektřinu, telefon, pojištění nebo jiné služby, SIPO dokáže zpracovat jak jednorázové, tak pravidelné platby.

SIPO znamená více než pouhý platební nástroj. Je to výhodná cesta k efektivitě a spolehlivosti ve finanční správě. Díky SIPO můžete jednoduše provádět platby u více než 20 tisíců dodavatelů v České republice, aniž byste potřebovali online bankovnictví. SIPO nabízí jasné a srozumitelné řešení pro všechny, kteří chtějí udržet své výdaje pod kontrolou a zároveň šetřit čas a energii.

Díky těmto výhodám je služba SIPO mezi lidmi velmi oblíbená. Proto může být pro uživatele zajímavé, že Česká pošta oficiálně oznámila nový cenový seznam svých služeb platný od října 2023. Uživatelé SIPO budou nově platit 18 Kč za zaslání potvrzení o provedené platbě, zatímco původní cena byla 15 Kč. Tato změna pravděpodobně souvisí nejen s vysokou inflací, ale i se zásadními proměnami, kterými společnost Česká pošta v současnosti prochází.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/sipo-ceny-ceska-posta-zdrazeni_2308111528_fos, Foto: Pixabay  Autor: Vladimír Daněk