Ashley Graham: Plus size modelka, která si ročně vydělá 123 milionů korun

Ashley Graham porušuje zažité zákony modelingového světa hned několikanásobně. Topmodelkou se stala až v téměř třiceti letech a při výšce 175 centimetrů váží 91 kilogramů. Přesto je v desítce nejlépe placených modelek na světě a nabídky se jí jen hrnou.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
12/10/2021 2:00 AM

K modelingu se však dostala už ve svých 12 letech, kdy si jí při nákupu v supermarketu všimla modelingová agentura, a už v 15 letech se stala součástí Ford Models. Vrchol kariéry na ni ale teprve čekal.

Být plus size není tak snadné, jak se zdá

Nutno podotknout, že stát se plus size modelkou není v žádném ohledu tak snadné, jak to může znít. Ashley je buď vyčítáno, že propaguje nadváhu jako normu, když ale trochu zhubne, je zase kritizován, že se zbavuje toho, co ji proslavilo. Postavu si navíc nemůže udržovat pustým přejídáním, právě naopak – musí dodržovat dietu a pravidelně cvičit.

Není překvapením, že je dlouhá léta propagátorkou pozitivního přístupu ke svému tělu, se kterým souvisí i zdravotní stránka. Možná právě díky tomuto přístupu vypadá na fotkách vždy skvěle a sebevědomě. Její hnutí se jmenuje trefně Health at Every Size (Zdraví v každé velikosti).

Plus size modelka Ashley Graham. Zdroj: Swimsuitsforall.

Šéfka, podnikatelka a značka

Ashley Graham se v posledních letech pravidelně objevuje na obálkách prestižních módních magazínů jako Vogue, Elle nebo Harper’s Bazaar. V roce 2016 se také stala první plus size modelkou, kterou na obálce uvedl sportovní magazín Sports Illustrated – a to rovnou v bikinách. Tímto rokem také oficiálně vstoupila do světa supermodelek.

Sama uvedla několik kolekcí oděvů „pro všechny velikosti“, přičemž nejvíc se soustředí právě na plavky. Jejím cílem je, aby se všechny ženy cítily pohodlně ve svém vlastním těle. Také proto například na svém Instagramovém účtu sledovaném více než osmi miliony fanoušků často zveřejňuje počítačově nevylepšené fotky. Těch vylepšených kolem sebe vídáme každý den přece dost.

Ashley se k měnícímu se světu modelingu vyjádřila tak, že podle ní „už to není o nejvystouplejších lícních kostech, ale o schopnosti vést, podnikat a sám se stát značkou.“ To se jí patrně podařilo. Ročně si vydělá kolem 5,5 milionu dolarů (asi 123,4 milionu korun) a její jmění je odhadováno na více než 10 milionů dolarů.

No items found.