Co o vás prozradí profilová fotografie na sociálních sítích

Ať už jde o Facebook, Instagram nebo třeba Twitter, profilová fotka vždy slouží jako první kontakt s ostatními uživateli. Pokud jste doposud nebyli s jejím výběrem moc pečliví, zpozorněte – prozrazuje o vás totiž víc, než byste čekali.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Vědci z Univerzity v Pensylvánii považovali propojenost profilových fotografií s osobnostmi uživatelů za natolik zajímavou, že provedli jejich rozsáhlou analýzu. Posbírali informace o vlastnostech, zájmech a názorech vybraných uživatelů a porovnali je s jejich výběrem profilové fotky. Podle sesbíraných dat došli ve své studii k tomuto rozdělení:

1. Extroverti

Jsou společenští a veselí, proto jsou i jejich profilové fotografie jsou většinou pestrobarevné a často se na nich objevují ve společnosti svých kamarádů, vrstevníků. Málokdy se na fotografii objevují s někým starším. Usmívají se a často se nechávají fotit v pohybu.

2. Neurotici

Tento typ se naopak svojí profilovou fotkou projevuje co nejnenápadněji, avšak promyšleně. Snaží se od sebe odvést pozornost, proto se fotí například s domácími mazlíčky nebo s objekty, které budou fotografii dominovat. Na fotkách projevují minimum emocí a mají tendenci volit spíše snímky v tlumených barvách, případně černobílé.

3. Kreativci

Tito lidé si dávají záležet na detailech a originalitě a jejich umělecké cítění se na jejich fotkách plně projevuje. Podobně jako neurotici volí raději tlumené barvy a často se skrývají za brýlemi, domácími mazlíčky, hudebními nástroji a podobně. Na rozdíl od nich však jejich fotografie nepůsobí smutně, ale spíše intelektuálně.

4. Dobráci

Jejich fotografie sice nejsou ty nejkvalitnější, zato vám ale zlepší náladu – jsou pestré, plné úsměvů a mnohdy vtipné. Tento typ lidí se vyznačuje přívětivou a přátelskou povahou, často tedy volí profilovou fotku, kde jsou se svými kamarády nebo rodinou.

5. Puntičkáři

Mají rádi řád a plánování. Záleží jim na tom, jak působí na své okolí, a svoji profilovou fotografii vybírají nadmíru svědomitě. Preferují světlé, přirozené barvy a zpravidla se na svých profilových fotkách usmívají, ale to hlavně proto, aby vypadali pro ostatní co nejpříjemněji.

No items found.