RIXO – recenze pro rok 2021

Sjednání nového pojištění je většinou zdlouhavým procesem, a ne vždy nám nakonec přinese skutečně výhodné zajištění. Právě proto vznikla služba RIXO, která za nás prověří naše stávající pojistné smlouvy a vyhledá ty nejvýhodnější konkurenční nabídky pojištění. Jak přesně služba funguje a s čím vším nám ještě může pomoci?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
1/4/2021 2:00 AM

K čemu slouží služba RIXO? Můžeme jí věřit?

Internetová služba RIXO zdarma zkontroluje smlouvu vašeho pojištění, srozumitelně shrne jeho výhody a nevýhody a případně vám najde lepší nabídku. Kompletně tak díky ní vyřešíte vaše pojištění bez nutnosti navštívit jakoukoliv pobočku pojišťovny. Vyhnete se tak i nevýhodným smlouvám, které by vám mohly být při osobním sjednání v pojišťovně vnuceny.

Zároveň se jedná o zcela důvěryhodnou službu, za kterou stojí investiční skupina PPF, tedy stejná skupina, která pod sebou sdružuje třeba Air Bank, Zonky, ale taky strojírenskou firmu Škoda Transportation nebo telekomunikační gigant O2. RIXO pak pracuje jen s prověřenými a stabilními pojišťovnami, které dobře znáte.

Vyplatí se používat službu RIXO?

Ano, RIXO totiž poskytuje hned několik zcela bezplatných služeb:

  • bezplatné prověření vašeho stávajícího pojištění podle pojistné smlouvy
  • bezplatný návrh výhodnějšího pojištění
  • bezplatné porovnání a zprostředkování zcela nového pojištění

Nejdůležitější výhodou je ale především to, že rozhodnutí je ve finále vždy jen na vás. Nikdo vám nebude volat a vyptávat se, proč už nemáte uzavřenou novou pojistnou smlouvu, a ani když si nakonec z konkurenčních nabídek nevyberete, nebudete RIXO muset nic platit.

Jak používat službu RIXO?

Začnete rychlým vytvořením účtu na této stránce a jeho potvrzením v e-mailu, který vám bude obratem zaslán. Tento účet bude fungovat jako přehledné úložiště vašich pojištění, zvolte si k němu tedy silné heslo. Po jeho založení máte tři možnosti, jak pokračovat dál:

  1. Nahrajete smlouvu svého současného pojištění a necháte ji prověřit. Smlouvu můžete nahrát ve formě fotografie z telefonu, skenu nebo v elektronické verzi, pokud ji máte. Formulář je intuitivní a doplněný vysvětlivkami, s nahráváním si tedy poradí opravdu každý. Během 5 dnů RIXO uloží smlouvu do vašeho účtu, projde ji, zhodnotí a navrhne řešení, jak byste mohli své pojištění zvýhodnit.
  2. Udělíte RIXO plnou moc. Tato možnost je připravená pro ty z vás, kdo jsou například na cestách a nemají smlouvy u sebe, nebo je zkrátka nemohou najít. RIXO si díky plné moci může vyžádat vaši smlouvu přímo u pojišťovny a další postup už je stejný – uloží vám ji do účtu, vyhodnotí a navrhne další postup. Tento proces je přirozeně o něco delší a trvá asi 2 týdny.
  3. Necháte si vyhledat úplně nové pojištění. Tuto možnost samozřejmě nejvíce využijí ti, kdo žádné pojištění v současnosti nemají a chtějí si být jistí, že najdou to nejvýhodnější. Do 24 hodin pro vás RIXO shromáždí návrhy vhodných pojistek a je jen na vás, zda si některou z nich vyberte a sjednáte.

Které smlouvy si díky RIXO můžete zkontrolovat?

RIXO vám pomůže s kontrolou a případným sjednáním hned několika druhů praktických pojištění:

  • pojištění vozidla (povinné ručení a havarijní pojištění)
  • pojištění nemovitosti a domácnosti
  • pojištění odpovědnosti (vůči zaměstnavateli a v běžném životě)
  • životní pojištění

Životní pojištění je jediný druh pojištění, které si přes RIXO nelze nechat vyhledat a sjednat úplně nově. Je třeba prvně doložit stávající smlouvu, až na jejím základě nám může služba nabídnout výhodnější alternativy. Pro všechna další zmíněná pojištění nám ale RIXO samozřejmě vyhledá klidně i zcela novou nabídku bez nutnosti porovnání s naší současnou smlouvou.

Co je to RIXO index?

Zjednodušeně řečeno se jedná o údaj, který číselně vyjadřuje kvalitu vaší současné pojistné smlouvy. Nejvyšší možný index je 10. Čím blíže je výsledný index tomuto číslu, tím lepší smlouvu máte, a naopak čím nižší index, tím horší smlouva.

Ukázka takzvaného RIXO indexu. Ten na základě algoritmů určuje kvalitu naší smlouvy. RIXO index může mít hodnotu od 1 do 10.

Index je vyhodnocen speciálními algoritmy, které RIXO pro porovnávání nepřeberného množství nabídek pojištění používá. Bere v úvahu množství zahrnutých služeb, šíři pokrytých pojistných událostí, odškodné částky a to, zda těmto parametrům odpovídá cena pojištění.

Závěr

RIXO je užitečná služba, která poskytuje moderní přístup ke sjednávání pojištění. Její největší výhoda spočívá v tom, že stávající pojistnou smlouvu prověří a dokáže případně nabídnout výhodnější alternativy, jejichž hledáním bychom sami strávili celé dny – to všechno zcela zdarma a bez nátlaku. 

Účet na RIXO zároveň pomáhá smlouvy zpřehlednit. Musíme také zmínit přehlednost formulářů na webové stránce, které jsou velmi návodné a vhodné pro jakéhokoliv uživatele. Ať už tedy hledáte zcela nové pojištění a chcete najít to nejvýhodnější, nebo máte pochybnosti o své současné pojistce, RIXO bude skvělým pomocníkem.

No items found.