Twitch platforma pro živé vysílání

Twitch je platforma pro živé vysílání, která je zaměřena především na streamování obsahu souvisejícího s videohrami. Tato služba umožňuje uživatelům vytvářet své vlastní kanály a streamovat své hry nebo jiný obsah přímo online.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
25/1/2024 9:08 AM

Twitch je streamovací platforma, která umožňuje uživatelům vytvářet a sledovat živé přenosy obsahu. Platforma je známá zejména pro streamování videoherního obsahu, ale poskytuje prostor pro širokou škálu různých kategorií a aktivit.

Spuštěna byla v červnu 2011 a vzápětí o 3 roky později ji koupila společnost Amazon.com (vlastněná Jeffem Bezosem) za 970 milionu dolarů.

Přehled klíčových aspektů platformy Twitch

Streamování obsahu:

  • Herní obsah: Twitch vznikl jako platforma pro streamování videoherního obsahu. Streameři mohou vysílat své hraní her v reálném čase, a diváci mohou sledovat a interagovat s nimi.
  • Rozmanitost obsahu: Kromě her můžete na Twitchi nalézt i jiné druhy obsahu, jako jsou koncerty, kulinářské show, vzdělávací přenosy, živé události a mnoho dalšího.

Uživatelské profily a kanály:

  • Streamerské profily: Uživatelé mohou vytvářet své vlastní profily a kanály, kde mohou streamovat obsah podle svých zájmů.
  • Sledování a sledovatelé: Diváci mohou sledovat oblíbené streamery a přijímat oznámení o jejich vysílání. Streamer může mít také sledovatele, což jsou uživatelé, kteří pravidelně sledují jeho přenosy.

Interakce a komunita:

  • Chat: Během živého vysílání mohou diváci komunikovat s streamerem a mezi sebou prostřednictvím chatu.
  • Emotikony a bitky: Platforma obsahuje vlastní sadu emotikonů a virtuální měnu nazvanou "Bits" (1 bit =1 cent), kterou mohou diváci posílat streamerům jako formu podpory.

Partnerství a monetizace:

  • Twitch Partner: Streamer může dosáhnout statutu Twitch Partnera, což otevírá cestu k různým výhodám, včetně možnosti monetizace obsahu.
  • Monetizace obsahu: Streamer může vydělávat peníze prostřednictvím předplatného kanálu, bitových darů od diváků, reklam a sponzorství.

Vývoj komunity a události:

  • Twitch Con: Platforma pořádá pravidelné události, jako je TwitchCon, který slouží k setkávání streamerů, fanoušků a dalších členů komunity.
  • Vývoj komunity: Twitch aktivně podporuje vytváření a rozvoj komunit pomocí funkcí jako jsou komunitní sekce a diskuse na jednotlivých kanálech.

Twitch se stal klíčovou platformou pro interaktivní online zážitky, ačkoliv je výrazně spojen s herním světem, rozšiřuje se do dalších oblastí zábavy a obsahu. Existuje také Twitch Prime, tzn. členství pro uživatele, kteří jsou také předplatiteli Amazon Prime. Poskytuje různé bonusy, jako jsou bezplatné kanály, emotikony a bezreklamové prohlížení.

Autor: Lucie Kavanová, Zdroj: Wikipedia, Foto: Wikipedia