Eurojackpot - cena vsazeného tiketu pro rok 2024

Eurojackpot je evropská loterie, na kterou se dá od roku 2014 sázet i v České republice. Zajímá vás, kolik Eurojackpot stojí a na kolik vás vyjde vyplněný tiket? V našem článku pro vás shrneme všechny důležité informace.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2023 2:00 AM

Cena podaného tiketu se liší podle toho, kolik sloupců na sázence vyplníte. Každý sloupec vás vyjde na 60 korun a maximálně je možné vyplnit šest sloupců. Hraní Eurojackpotu vás tak vyjde na nejméně 60 korun, a to pokud vsadíte jeden sloupec. Nejvíce z peněženky vytáhnete 360 korun, to pokud vyplníte šest sloupců.

Zahrát si také můžete doplňkovou hru Extra 6. Ta je dostupná pouze pro sázkaře z České republiky a stojí 40 korun. V této hře je pro výhru jackpotu potřeba uhodnout šest tažených čísel. Čísla si však nevybíráte - vaším soutěžním číslem je totiž sériový kód sázenky Eurojackpotu, který obsahuje přesně šest čísel. V Extra 6 je možné vyhrát maximálně 2 miliony korun při pravděpodobnosti 1 : 1 000 000.

Tato hra je jakousi doplňkovou hrou k Eurojackpotu. Pokud ji nebudete chtít hrát, nemusíte. Extra 6 totiž nijak nesouvisí s Eurojackpotem a nemá žádný vliv na vaše případné výhry v hlavní loterii.

Pravidla loterie Eurojackpot

Jak vůbec Eurojackpot funguje? Na začátku se musíte rozhodnout, kolik sloupečků budete hrát. Ve sloupečku si vybíráte 5 hlavních čísel a 2 dodatková čísla. Hlavní čísla zaškrtáváte z celkem 50 čísel. Dodatková čísla zaškrtáváte z celkem 10 čísel. Pokud nechcete čísla vybírat, zvolte pod sloupcem políčko N, tedy náhodný tip.

Pro výhru jackpotu je potřeba trefit všech 5 hlavních čísel a obě dodatková čísla. V každém pátečním slosování se hraje o nejméně 270 milionů korun. Maximem, které lze vyhrát, je pak 2,5 miliardy korun. Ovšem pozor - šance na hlavní výhru je 1 : 95 344 200. Nenechte se tedy zlákat reklamními kampaněmi a namluvit si, že miliardářem může být každý.

Pro zisk hlavní výhry je možné vsadit i jeden sloupeček za 60 korun. S více vsazenými sloupečky roste vaše šance na výhru, ale samozřejmě i vaše útrata.

Jak často se Eurojackpot losuje

Loterie Eurojackpot se losuje každý pátek ve 20:00. Vsadit je možné do 19:00. Výsledky se objevují krátce po losování na webu provozovatele loterie, což je v tomto případě společnost Sazka.

Zdanění případné výhry

Pokud by se na vás usmálo štěstí, dobrou zprávou je, že se potenciální výhra z Eurojackpotu nemusí danit. V České republice jsou totiž výhry ze sázek a loterií osvobozené od daně z příjmu. Malé výhry nemusíte hlásit úřadům a ani není potřeba je dávat do daňového přiznání. Výhry vyšší než 5 milionů korun je však potřeba nahlásit finančnímu úřadu.

No items found.