Džíny si užijete a investujte spíše do tenisek či hodinek

Mnozí z nás hledají investiční příležitosti v oblastech, které je přirozeně baví. Svět módy a krásy může nabídnout odpověď, avšak trendy se rychle mění, což ztěžuje předpověď budoucích vzácných kousků kousků. Překvapivě mezi ně patří nejen ikonické hodinky, kabelky a šperky, ale v mladší generaci se objevují také obyčejné tenisky neboli sneakers. Ale ne vše z vašeho šatníku se hodí na zhodnocení.
Od
Externího partnera
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
10/4/2024 7:54 AM

Luxusní kraťasy si raději vybírejte podle toho, jak jsou vám pohodlné, radí módní návrhář e-shopu Stylovej a Don Lemme.

V oblasti tenisek vede jednoznačně značka Nike, která patří také mezi lovebrandy mladé generace. Limitované edice od této značky jsou velmi sledované a žádané. Podívejme se napříklaad na Nike Air Mag Back to the Future, které si pořídil například Rytmus. Jejich cena je něco přes půl milionu korun a stále stoupá.

Mimo Nike je zde ještě druhá významná značka a tou je Jordan. Pokud se ale chcete více věnovat teniskám, tak se do tohoto světa musíte opravdu ponořit.

Buďte informovaní o aktuálních trendech a preferencích sběratelů tenisek. To vám umožní lépe predikovat, které modely budou mít vyšší poptávku a tudíž i vyšší cenu. Využijte online prodejní platformy určené pro sběratele tenisek. Každé zboží má svého kupce.

Vybírání z druhé ruky

Ten, kdo se vyzná v módě, tak může obcházet sekáče a hledat skvosty. V České republice takových lidí ani míst tolik není, ale je to možné. Více než 95 % lidí nemá ponětí o tom, že jejich oblečení může mít nějakou hodnotu. Tak jej jednoduše darují nebo vyhodí. 

Hra pro dospělé chlapy

Odborníci uvádějí, že existuje mnoho různých přístupů k investování do hodinek. Jednou možností je zaměřit se na novinky od renomovaných značek, jako jsou Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet nebo Vacheron Constantin. Například, za posledních deset let cena modelu Rolex Daytona vystoupala z 9000 eur na přes 38 tisíc eur, a dnes ještě více. Je to ale konzervativní, vysoká investice. A navíc musíte někde hodinky skladovat a ideálně se jich ani nedotkout.

Nicméně váš zájem o investování do hodinek nemusí být jen o známých značkách či historických artefaktech. Můžete se zaměřit také na specifický typ hodinek, jako jsou pilotní, potápěčské, cyklistické nebo motoristické hodinky. Alternativně se můžete soustředit na nezávislé hodináře, kteří v Česku poskytují kvalitní a unikátní hodinky.

Zdroje a foto: stylovej.cz, zakeri.cz, donlemme.cz, zalando.cz

No items found.