Makléř Bud Fox z filmu Wall Street: Co dnes dělá a jak vypadá jeho představitel Charlie Sheen

Charlieho Sheena známe hlavně díky filmu Wall Street a seriálu Dva a půl chlapa a filmu, jeho herecká kariéra je ale mnohem bohatší. Před pár lety ji však bohužel definitivně zastínily skandály spojené s Sheenovým onemocněním HIV. Co jeho strmému pádu předcházelo a jak se mu daří dnes?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
5/1/2021 1:00 AM

Charlie Sheen, rodným jménem Carlos Irwin Estévez, se narodil před 53 lety v New Yorku do herecké rodiny. Jeho první významnou rolí byl makléř Bud Fox ve filmu Wall Street z roku 1987, kde si zahrál po boku Michaela Douglase a také svého otce Martina Sheena.

Během své herecké kariéry toho stihnul opravdu hodně. Hned v roce 1988 se objevil v komediálním westernu Mladé pušky a v roce 1990 získal hlavní roli policisty v krimifilmu Clinta Eastwooda Zelenáč. Hned v dalším roce natočil kultovní komedii parodující největší americké trháky Žhavé výstřely, která se později dočkala pokračování.

Charlie Sheen ve filmu Wall Street.

Roku 1994 byl oceněn vlastní hvězdou na hollywoodském chodníku slávy. Následující filmy, ve kterých účinkoval, jako například Teror, Polda nebo Prachy k likvidaci, již neshledaly mnoho pozitivních ohlasů. Kriticky dobře přijímaný byl jen seriál Všichni starostovi muži, za svůj výkon v něm získal Charlie Sheen v roce 2002 dokonce Zlatý glóbus.

Na výsluní ho znovu dostaly až snímky Scary Movie 3 a 4 a sitcom Dva a půl chlapa, který je velmi oblíbený i v Česku. Za jedinou epizodu si Sheen vydělal i 1.8 milionu dolarů, tedy asi 42 miliony korun!

I když měl vždy pověst bouřliváka a skandalisty, vše ustál. Odhalení domácího násilí vůči manželce, promiskuita, neustále přerušovaná odvykací léčba a opětovné úpadky zpět do závislosti na alkoholu i tvrdých drogách, povýšenecké chování a dokonce i čím dál častější nepřipravenost na natáčení – to všechno Hollywood skousnul. Když ho odněkud vyhodili, hned měl několik dalších nabídek.

V roce 2011 se ale v Today Show televize NBC přiznal, že je HIV pozitivní. To v první řadě vyděsilo všechny ženy, které s ním měly v minulosti poměr, aniž by o této zkušenosti tušily. Jeho manželka se s ním urychleně rozvedla. Sheen se v mžiku dočkal odsouzení ze strany veřejnosti a jeho hvězda tak začala strmě padat. Dostal ještě pár rolí – objevuje se jako protagonista v seriálu Kurz sebeovládání a také ho můžeme vidět ve Scary Movie 5. Comebacku už se však nedočkal.

A co dělá dnes? Má problém získat jakoukoli roli a potýká se tak s vážnými finančními problémy. Musel dokonce prodat svůj dům. Věnuje se alespoň charitativní činnosti, především pro hnutí Aid for AIDS věnující se prevenci a pacientům trpícím AIDS. Dobrou zprávou je, že letos oslavil rok bez jediné kapky alkoholu. Ani to už ale jeho kariéru pravděpodobně nenastartuje.

No items found.