Telly recenze: Cena, televizní kanály, zkušenosti

V dnešním článku se detailně podíváme na internetovou televizi Telly. Mrkneme se na její ceny, na nabídku televizních kanálů nebo na to, na kterých zařízeních je možné Telly sledovat. Pojďme na to!
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
26/1/2021 1:00 AM

🛡️ Důvěryhodnost služby Telly - 10/10

Telly je internetová televize od společnosti Telly. Na trhu je od roku 2006. Společnost Telly patří mezi největší poskytovatele internetové televize v Česku a vedle internetové televize má v nabídce také satelitní televizi a optický internet.

Telly je tedy důvěryhodná a časem prověřená služba, které můžeme věřit.

💰 Cena - 9/10

V současné době nabízí Telly celkem tři placené tarify s cenami 200, 400 a 600 korun za měsíc. Pojďme se na tyto tarify blíže podívat:

Nabídka internetové televize Telly. Ceny tarifů začínají na 200 korunách a končí na 600 korunách za měsíc.
  • Malý tarif - cena: 200 korun měsíčně. Tento tarif nabízí celkem 67 televizních programů, z nichž 36 je v HD kvalitě.
  • Střední tarif - cena: 400 korun měsíčně. Tento tarif nabízí celkem 106 televizních programů, z nichž 60 je v HD kvalitě.
  • Velký tarif - cena: 600 korun měsíčně. Tarif nabízí celkem 127 televizních programů, z nichž 76 je v HD kvalitě.

Vedle tří základních tarifů najdete v nabídce Telly ještě prémiový tarif nazvaný HBO. Ten obsahuje programy HBO, HBO 2 a HBO 3 v HD kvalitě. Tarif stojí 250 korun za měsíc a za 50 korun za měsíc si k němu můžete přikoupit i přístup do služby HBO GO.

Telly má ceny nastavené rozumně a na trhu patří mezi levnější internetové televize. Pokud přepočítáme, kolik korun zaplatíte za jeden televizní kanál, vyjde nám:

  • u Malého tarifu - 3 koruny
  • u Středního tarifu - 3,8 koruny
  • u Velkého tarifu -  4,7 koruny

Pokud ceny porovnáme například s konkurenční O2 TV, tak u ní za každý televizní kanál zaplatíme v průměru:

  • u nejlevnějšího tarifu - 4,7 koruny
  • u prostředního tarifu - 4,4 koruny
  • u nejdražšího tarifu - 5,6 koruny

🕹️ Počet televizních kanálů - 8/10

Internetová televize Telly nabízí 67127 kanálů podle toho, jaký tarif si objednáte.

V základním tarifu za 200 korun měsíčně Telly nabízí všechny běžné kanály jako například ČT1, ČT2, ČT 3, ČT24, ČT Sport, ČT :D, ČT Art, Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Gold, Nova Action, Prima, Prima Love, Prima Cool, Prima Max, Prima Krimi, Prima Zoom, Seznam.cz TV, Óčko, Šlágr, Barrandov Kino a Barrandov Krimi. Vedle toho získáte přístup k některým prémiovým programům jako Paramount Network, BBC World News, Comedy House či MTV Europe.

Pokud si objednáte dražší tarif, získáte navíc další prémiové kanály, např:

  • u Středního tarifu za 400 korun měsíčně: FilmBox Extra, Eurosport 1 a Eurosport 2, Discovery, Animal Planet, National Geographic, Fishing and Hunting, FilmBox, Disney Channel, Nova Sport 1, Food Network či CNN.
  • u Velkého tarifu za 600 korun měsíčně: FilmBox Premium, Discovery Science, Auto Motor Sport HD, Lala TV, Cartoon Network či Nova Sport 2.

S nejvyšším tarifem můžete na Telly sledovat až 127 televizních kanálů, z nichž 76 je v HD kvalitě.

Ostatní internetové televize nabízejí různý počet televizních kanálů:

Seznam všech televizních kanálů pro jednotlivé tarify si můžete prohlédnout na stránkách Telly.

🔔 Čas na vyzkoušení zdarma - 0/10

Některé internetové televize nabízejí dva týdny či jeden měsíc na vyzkoušení zdarma. Během této zkušební doby můžete internetovou televizi naplno využívat. Telly bohužel takovou nabídku v současné době nemá.

Mezi internetové televize, které zkušební období nabízejí, patří v České republice například:

🌄 Kvalita obrazu - 10/10

Většinu televizních kanálů na Telly si můžete pustit v HD kvalitě. Týká se to jak běžných kanálů, tak prémiových kanálů jako například Paramount Network, JOJ Cinema, FilmBox, Eurosport 1 či Eurosport 2. Pro plnohodnotný zážitek je doporučený internet o rychlosti alespoň 3 Mb/s.

Kvalitu obrazu si můžete sami nastavit, pokud Telly sledujete na počítači, na telefonu nebo na tabletu. Pokud Telly budete sledovat na chytré televizi nebo přes set-top box, kvalita se automaticky přizpůsobí.

Pokud budete mít slabší připojení nebo se rychlost připojení zničehonic zpomalí, Telly obraz automaticky upraví na kvalitu, která bude vyhovovat rychlosti vašeho internetu.

💪 Jednoduchost používání - 10/10

Používání internetové televize Telly je velmi jednoduché. Pro začátek se stačí registrovat na webových stránkách Telly a zakoupit si některý z tarifů. Hned poté se můžete začít koukat.

Vše probíhá online a není potřeba nikam chodit ani nic podepisovat. Webové stránky Telly a rozhraní internetové televize jsou velmi intuitivní a přehledné, takže by vás nemělo nic zaskočit.

🤖 Počet zařízení - 10/10

Telly můžete sledovat až na čtyřech zařízeních najednou, což považujeme za velkou výhodu. U konkurenčních služeb je běžné, že je možné internetovou televizi sledovat na jednom či dvou zařízeních najednou a další zařízení se musí připlatit.

Jediný, kdo vedle Telly umožňuje bezplatné souběžné sledování na čtyřech zařízeních, je služba Skylink LIVE TV.

Mezi podporovaná zařízení na Telly patří notebook či stolní počítač, chytrý telefon, tablet, chytrá televize, Apple TV nebo konzole Xbox 360 a Xbox One.

Pokud chcete Telly sledovat na starší televizi, můžete si pořídit speciální set-top box, který vaši televizi pro Telly připraví. Set-top box si můžete od Telly pronajmout za 90 korun měsíčně k jednomu z tarifů. Set-top box lze připojit přes HDMI (je také potřeba připojit ho kabelem k internetu).

⚙️ Doplňkové funkce - 10/10

Vedle hlavní funkce sledování televizních kanálů živě nabízí Telly několik užitečných funkcí. Patří mezi ně například:

  • zastavení pořadu - film nebo seriál si můžete stopnout a dokoukat ho později
  • vracení se v čase - díky této funkci si můžete pořady přetočit dozadu a například si znovu pustit vaši oblíbenou scénu
  • zpětné sledování - tato funkce vám umožní sledovat programy televizních stanic až 7 dní zpětně
  • nahrávání - pořady si můžete nahrát a pustit si je později (nahrát je možné až 100 hodin záznamu pro daný měsíc)

Tyto funkce jsou zdarma v rámci zakoupeného tarifu a není potřeba platit za ně extra. Zejména oceňujeme funkci nahrávání, v rámci které lze nahrát až 100 hodin záznamu a tento doplněk je aktivní i u nejlevnějšího tarifu za 200 korun měsíčně. U konkurenčních služeb je 100 hodin nahrávání buď součástí dražších tarifů, nebo je extra zpoplatněné.

💬 Smlouva - 10/10

Služba Telly je bez závazků a pokud už předplatné nebudete chtít používat, můžete ho jednoduše zrušit s 30 denní výpovědní lhůtou.

Výpověď je možné poslat buď emailem nebo dopisem na korespondenční adresu firmy. V emailu či dopisu je potřeba uvést jméno majitele účtu, číslo smlouvy, informaci, že smlouvu vypovídáte a podpis (při výpovědi emailem podpis být nemusí).

📧 Zákaznická podpora - 10/10

Telly nabízí zákaznickou podporu na emailu info@telly.cz, na telefonu 533 427 533 a na živém chatu (telefon a chat jsou dostupné mezi 8:00 a 20:00, o víkendech a svátcích mezi 9:30 a 20:00).

Nejpohodlnější je podporu kontaktovat přes živý chat přímo na webových stránkách Telly. Když jsme se na podporu obrátili, náš dotaz byl vyřízený rychle a dozvěděli jsme se vše, co jsme potřebovali.

✏️ Naše zkušenosti s internetovou televizí Telly

Internetová televize Telly nás příjemně překvapila. Líbily se nám hlavně doplňkové funkce, které byly součástí placeného tarifu, a ocenili jsme také rychlou a snadno dostupnou zákaznickou podporu. Za velmi důležité považujeme to, že Telly se dá sledovat až na čtyřech zařízeních najednou. Kvalita obrazu byla velmi dobrá, k čemuž přispívá i fakt, že většina televizních kanálů je zde nabízena v HD kvalitě.

Drobným nedostatkem pro nás bylo, že Telly si nejde vyzkoušet zdarma.

✅ Závěrečné hodnocení - 8/10

Telly nabízí dobré ceny a solidní nabídku televizních kanálů. Mezi televizními kanály najdeme opravdové pecky jako například Discovery, National Geographic, Disney Channel, Animal Planet či Eurosport 1 a Eurosport 2. Placené předplatné od Telly je možné kdykoli vypovědět a tato internetová televize je tedy bez závazků.

Celkově Telly patří mezi nejlepší internetové televize v Česku a jejím jediným výraznějším vroubkem je, že nenabízí zkušební období zdarma. To jí ale můžeme prominout, protože jinak je její produkt poctivý a kvalitní.

No items found.