Žena se během letu pokusila otevřít dveře letadla. Aerolinka jí poslala účet na 2,4 milionu korun

Pětadvacetiletá Chloe Haines zatím svůj čin nevysvětlila. Faktem však je, že ohrozila ostatní pasažéry, agresivně napadla několik členů posádky a letadlu musely být vyslány na pomoc dvě vojenské stíhačky. Aerolinka Jet2 jí za způsobené škody vyčíslila pořádnou pokutu.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Incident se stal 22. června během letu z londýnského letiště Stansted do tureckého Dalamánu. Mladá Britka se během letu z neznámého důvodu rozeběhla ke dveřím únikového východu a snažila se je otevřít, čímž by ohrozila všechny osoby vyskytující se na palubě letadla. V tu dobu se letadlo nacházelo ve výšce 30 000 stop (9,144 kilometrů) nad zemí.

Křičela, že všechny zabije

Na pomoc byly vyslány stíhačky Royal Air Force a letadlo se z bezpečnostních důvodů muselo vrátit na letiště v Londýně. Mezitím se ženu snažili zpacifikovat letušky a stevardi, ta se však projevovala nesmírně agresivně. Museli tedy pomáhat i ostatní pasažéři.

Podle svědků Haines vykřikovala, že všechny zabije, a měla ohromnou sílu. Jeden z cestujících byl naštěstí bývalý vyhazovač. „Byla drobná, ale měla sílu jako pořádný chlap. Naposledy jsem něco takového viděl, když se někdo v klubu posilnil LSD – byla supersilná,“ vypověděl muž poté, co popsal, jak žena surově zbila letušky.

Bylo zjištěno, že žena pracuje jako baristka a má na kontě už několik přestupků. V minulosti jí byly nařízeny veřejně prospěšné práce a pokuta ve výši 13 000 korun za tři případy napadení a pouhé dva týdny před incidentem v letadle jí byl na 28 měsíců odebrán řidičský průkaz kvůli řízení pod vlivem alkoholu.

Účet na 2,4 milionu korun

Haines byla po incidentu zatčena a obviněna ze způsobení škody, napadení a ohrožování osob. Následně byla propuštěna na kauci, vyšetřování však pokračuje. Letecká společnost Jet2 jí doživotně zakázala využívat jejich služeb a poslala výzvu k uhrazení vyměřené pokuty.

Ženu bude stát její nebezpečný výstup 106 000 dolarů, v přepočtu 2,4 milionu korun. „Doufáme, že tento incident a jeho vážné důsledky budou jasným varováním pro kohokoliv, kdo by si myslel, že se může na naší palubě chovat podobným stylem,“ nechal se slyšet ředitel aerolinky.

Jet2 však bude nejspíš muset řešit ještě další záležitost. Někteří s pasažérů, kteří při incidentu pomáhali a odvrátili tak možnou katastrofu, si nyní stěžují, že jim nepřipadne žádná odměna. Přinejmenším to vyplývá z rozhovoru s manželi Lucasovými, jedněmi z účastníků, kteří se o své pocity podělili s britskými médii.

No items found.