Air Bank - kód banky

Air Bank je česká banka, která poskytuje širokou škálu bankovních služeb pro fyzické osoby i malé a střední podniky. Byla založena v roce 2011 jako internetová banka, která nabízí moderní a inovativní přístup k bankovnictví a její kód banky je 3030.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
7/4/2023 7:34 PM

Air Bank nabízí běžné účty, spořicí účty, kreditní karty, půjčky, investiční produkty a další služby, jako například zahraniční platby nebo pojištění.

Banka se zaměřuje na digitální služby a nabízí svým zákazníkům možnost spravovat své účty přes internetové a mobilní aplikace. Air Bank se také pyšní tím, že nenabízí žádné skryté poplatky a její služby jsou jednoduché a srozumitelné.

Air Bank působí především v České republice, ale má také pobočky v Polsku a na Slovensku. Banka patří do skupiny PPF, která je jedním z největších finančních a investičních koncernů v Evropě.

Air Bank kód banky, SWIFT a BIC

Kód banky je unikátní identifikátor, který banky používají pro mezinárodní platby a komunikaci s ostatními bankami. Kód banky pro Air Bank je 3030 a byl jí udělen českou národní bankou v roce 2011.

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) kód nebo také BIC (Bank Identifier Code) je další identifikační kód, který slouží ke specifikování banky pro mezinárodní platby. SWIFT/BIC kód pro Air Bank je AIRACZPP.

Tyto kódy jsou důležité pro zajištění rychlého a přesného provádění mezinárodních plateb. Když si chce někdo poslat peníze z jiné země do AirBank, musí znát SWIFT/BIC kód a kód banky, aby se platba dostala na správné místo. Podobně, pokud chce zákazník Air Banku poslat peníze do zahraničí, musí poskytnout správné SWIFT/BIC kódy pro cílovou banku.

Základní informace o Air Bank

  • Webové stránky banky najdete na AirBank.cz.
  • Air Bank má více než 850 tisíc klientů.
  • Banku můžete kontaktovat na telefonu 515 202 202 (od 8 do 20 hodin) a emailu info@airbank.cz. Při ztrátě platební karty můžete kdykoli zavolat na číslo 547 134 134.
  • Banka sídlí na adrese Evropská 2690/17 na Praze 6. Má také kanceláře v Brně. Ty najdete na adrese Nové sady 996/25.
  • IČO banky je 29045371.

 

Autor: David Web, Zdroj a foto: Air Bank