Jízdné pro důchodce nad 70 let Brno

V Brně mají senioři nad 70 let s trvalým pobytem nárok na zvýhodněné jízdné v městské hromadné dopravě. Pro ty, kteří cestují často, je vhodná předplatní seniorská jízdenka.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
16/4/2023 6:10 PM

Tuto jízdenku lze zakoupit na přepážkách městské dopravní společnosti DPMB a platí po dobu jednoho kalendářního roku. Senioři mohou neomezeně využívat MHD v Brně v rámci zóny 100 a ušetřit tak peníze.

Pro ty, kteří cestují méně často, jsou zvýhodněné jednorázové jízdenky dobrým řešením. Tyto jízdenky jsou k dispozici na přepážkách DPMB a lze je také zakoupit v automatech na zastávkách. Senioři mohou zakoupit jednorázovou jízdenku za cca50% slevou vůči řádné jízdence. Cena se každoročně mění, ale sleva zůstává stejná. Jízdenka platí pouze pro jednu jízdu v rámci zóny 100, ale lze ji zakoupit i formou SMS jízdenky.

Pro využití zvýhodněných jízdenek je důležité mít platný průkaz totožnosti, který potvrzuje věk a trvalý pobyt v Brně. Senioři nad 70 let tak mohou jednoduše a bez starostí využívat městskou hromadnou dopravu za zvýhodněnou cenu.

Jízdné pro seniory nad 65 let v Brně je zlevněné podobně a popisujeme jej v samostatném článku.

Zdroj: MHD Brno, Autor: David Web, Foto: Pixabay