SMS jízdenka Brno 2024

Je důležité mít na paměti, že SMS jízdenka je platná pouze na jedno cestování v daném počtu zón a platnost jízdenky začíná okamžikem odeslání SMS zprávy. Cena SMS jízdenky závisí na délce platnosti a platí se přímo z kreditu mobilního telefonu.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
31/3/2023 3:00 PM

Koupit SMS jízdenku v Brně na MHD je velmi snadné.

Postup pro koupi SMS jízdenky v Brně

  1. Otevřete zprávy v telefonu a vytvořte novou SMS zprávu.
  2. Do pole pro adresáta napište číslo 90206.
  3. Do textového pole napište kód odpovídající ceně:
  • BRNO20 – 20Kč – platnost 20 minut
  • BRNO – 29Kč – platnost 75 minut
  • BRNOD – 99Kč – platnost 24 hodin
  1. Odešlete SMS zprávu.
  2. Po chvíli obdržíte zpět SMS zprávu s kódem jízdenky.
  3. Tento kód před ukončením  platnosti jízdenky ukažte řidiči při nástupu na vozidlo.
Kód Cena Platnost
BRNO20 20 Kč 20 minut
BRNO 29 Kč 75 minut
BRNOD 99 Kč 24 hodin

Přestože koupě SMS jízdenky je velmi jednoduchá, doporučujeme mít také v záloze papírovou jízdenku, zejména v případě, že by se vám nedařilo z jakéhokoliv důvodu SMS jízdenku koupit.

Pokud zašlete textovou zprávu s žádostí o SMS jízdenku a ta vám nepřijde, podejte prosím reklamaci. Učiňte to neprodleně, reklamaci je nutné podat do dvou měsíců, jinak právo na ni zaniká.

Stejné číslo pro SMS jízdenky má i Praha, Olomouc, Plzeň a Ostrava.

Postup objednání SMS jízdenky v MHD v Brně


Dopravní podnik města Brna

Dopravní podnik města Brna (DPMB) je klíčovou součástí veřejné dopravy v metropoli jižní Moravy. Poskytující širokou škálu dopravních služeb a sítě spojů, DPMB je spolehlivým partnerem pro obyvatele Brna i návštěvníky města.

DPMB zajišťuje provoz autobusových, tramvajových a trolejbusových linek ve městě Brně a jeho okolí. Sítě spojů pokrývají celé město, což umožňuje obyvatelům snadný přístup ke všem důležitým částem Brna. Bez ohledu na to, zda potřebujete dojet do práce, školy, nákupního centra nebo na jiné místo ve městě, DPMB vám poskytne efektivní a pohodlný způsob dopravy.

DPMB investuje do modernizace vozového parku a infrastruktury. Nové a moderní tramvaje, autobusy a trolejbusy jsou vybaveny pokročilými technologiemi a zlepšeným komfortem pro pasažéry. Společnost také implementuje nové technologie pro zvýšení efektivity a bezpečnosti provozu, jako je bezkontaktní platební systém nebo sledování polohy vozidel v reálném čase či SMS jízdenky.

DPMB neustále zlepšuje své služby a komunikaci s veřejností. Informační systémy poskytují aktuální informace o jízdních řádech, zpožděních, výlukách a dalších důležitých informacích.

Autor: David Web, Zdroj a foto: DPMB