Kolik stojí YouTube Premium - chytře (a legálně) jen 45 Kč měsíčně

Dnes vám představuje legální způsob, jak získat předplatné YouTube Premium za pouhých 45 Kč měsíčně využitím rodinného předplatného.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
11/3/2024 7:14 PM

V dnešní digitální éře je předplatné internetových služeb stále běžnější součástí našich životů. Ať už jde o streamovací služby, hudební platformy, nebo aplikace pro úpravu fotek a videí, každý z nás si pravděpodobně něco předplácí. Cena Youtube Premium se však liší zemi od země, což nás přivádí k otázce: Jak získat a kolik stojí YouTube Premium za co nejvýhodnější cenu?

Co je YouTube Premium?

YouTube Premium nabízí bezreklamový přístup k obsahu, možnost přehrávání videí na pozadí a stahování videí pro offline sledování. Navíc získáte přístup k YouTube Music, což je samostatná hudební aplikace srovnatelná se Spotify či Apple Music. V podstatě dostanete dvě služby za cenu jedné.

Kolik stojí YouTube Premium?

Hlavním důvodem pro rozdílné ceny služeb v různých zemích je kupní síla a ekonomická situace dané země. Google a další poskytovatelé služeb nastavují ceny tak, aby odpovídaly lokálním ekonomickým podmínkám a maximizovaly tak své příjmy.

VPN jako cesta k úspoře

Běžně užívanou metodou, jak získat přístup k levnějším verzím služeb, je použití VPN pro virtuální přesun do země s nižšími cenami. Tato metoda vyžaduje registraci nového účtu a zaplacení předplatného z vybrané země. Některé karty z Evropy však mohou být v určitých zemích blokovány, což může komplikovat platbu. Velkou recenzi tohoto způsobu využívání a cen v různých zemích jsme přinesli v článku: Srovnání cen YouTube Premium: Od 179Kč v České republice po 25Kč v Argentině.

Jednodušší a etičtější varianta: Rodinné předplatné

Existuje však etičtější a jednodušší způsob, jak na YouTube Premium ušetřit, a to skrze rodinné předplatné (Youtube Premium Family). Za 269 Kč měsíčně můžete své členství rozšířit dalším 5 osobám, ať už jde o rodinné příslušníky či ne. Přestože YouTube v podmínkách uvádí, že všichni členové musí mít stejnou adresu trvalého pobytu, v praxi se toto pravidlo nekontroluje striktně. Tímto způsobem může každý člen platit pouze 45 Kč měsíčně, což je výrazná úspora oproti standardní ceně.

Závěr

Ačkoli použití VPN nabízí cestu k levnějším službám, rodinné předplatné YouTube Premium představuje jednodušší, morálně čistší a stejně efektivní metodu, jak ušetřit. Umožňuje vám a dalším pěti osobám užívat si všechny výhody služby za zlomek její běžné ceny, a to vše bez potřeby obcházení systému či použití VPN.

Autor: Vladimír Daněk, Foto: Unsplash.com

Zdroj: Youtube Premium, Fondik.cz