Neviditelná rovnátka cena

Krásný úsměv je něčím, co si přejeme všichni. Máme-li nepravidelné zuby, může nám to však bránit v plném sebevědomí a spokojenosti s naším vzhledem. Naštěstí existuje moderní řešení, které nám umožňuje opravit postavení zubů bez toho, aby byly viditelné. Tímto revolučním řešením jsou neviditelná rovnátka.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
19/5/2023 7:28 PM

Co jsou Neviditelná rovnátka?

Neviditelná rovnátka se používají k opravě nepravidelného postavení zubů nebo estetických vad úsměvu. Jsou nazývána "neviditelná", protože jsou diskrétní a prakticky neviditelná při nošení. Neviditelná rovnátka se skládají z tenkých plastových nebo keramických destiček, které jsou přizpůsobeny tvaru zubů a umístěny na vnitřní straně zubů, čímž jsou skryty před pohledem ostatních lidí. Tím se odlišují od tradičních kovových rovnátek, která jsou viditelná na vnější straně zubů. Neviditelná rovnátka poskytují pacientům možnost korekce zubního postavení bez výrazné estetické změny jejich úsměvu.

Existuje několik typů neviditelných rovnátek, ale nejčastěji se používají tenké plastové nebo keramické destičky, které jsou přizpůsobeny tvaru zubů a umístěny na jejich vnitřní straně. Tato speciálně navržená rovnátka pracují postupně a pomalu, posunují zuby do správného postavení. Odborníci na ortodoncii přesně plánují každý krok léčby a vyměňují rovnátka ve stanovených intervalech.

Výhody neviditelných rovnátek

Výhody neviditelných rovnátek jsou zřejmé. Nejvýraznější výhodou je jejich diskrétnost. Když je člověk vybaven neviditelnými rovnátky, může se usmívat a komunikovat s ostatními lidmi bez obav, že by rovnátka byla vidět. To je obzvláště výhodné pro dospělé, kteří si přejí opravit své zuby, ale nechtějí, aby to bylo zjevné.

Další výhodou neviditelných rovnátek je jejich pohodlnost. Jsou vyrobeny z hladkých materiálů, které minimalizují podráždění a oděr na sliznicích úst. Jsou také odnímatelná, což umožňuje snadné čištění zubů a konzumaci jídla bez omezení.

Je třeba poznamenat, že neviditelná rovnátka nejsou vhodná pro každého. Některé závažnější případy nepravidelného postavení zubů vyžadují tradiční rovnátka nebo jiné ortodontické metody. Proto je důležité vyhledat odbornou ortodontickou konzultaci, aby bylo možné posoudit, zda jsou neviditelná rovnátka vhodnou volbou pro daného pacienta.

Neviditelná rovnátka představují skvělou alternativu k tradičním kovovým rovnátkům pro ty, kteří si přejí krásný úsměv bez estetických kompromisů. Díky pokroku v ortodoncii je nyní možné opravit nepravidelné postavení zubů diskrétně a pohodlně. Jestliže se rozhodnete pro neviditelná rovnátka, je důležité dodržovat doporučení odborníka a pravidelně navštěvovat ortodontické kontroly, abyste dosáhli nejlepších výsledků.

Orientační cena neviditelných rovnátek

Cena fixních neviditelných rovnátek se pohybuje mezi 30 000 a 60 000 Kč. Běžně se uvádí cena za nasazení, která se pohybuje mezi 4 000 a 7 000 Kč za jednu čelist. Při každé návštěvě ortodontisty se pak platí další poplatky za úpravu rovnátek, které se pohybují mezi 250 a 1 000 Kč. Během dvouleté léčby se tyto částky mohou výrazně navyšovat. V některých případech se také platí za sundání rovnátek a následně za retenční aparáty, které mohou stát až 8 000 Kč.

Cenám dalších typů rovnátek se věnujeme v samostatném článku. Speciálně popisujeme i keramická rovnátka.

Autor: David Web, Zdroj Česká stomatologická komora, Foto: Pixabay