Jak zrušit předplatné HBO

Rozhodli jste se, že vám televize už neposkytuje žádnou zábavu a potřebujete zrušit předplatné anebo jen upřednostníte jinou službu? Předplatné HBO můžete samozřejmě i zrušit. Jak na to?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
30/12/2023 10:54 AM

Zrušení kabelové televize, IPTV nebo satelitu

V případě, že máte HBO jako součást kabelové televize, musíte se obrátit na svého poskytovatele. U každého operátora se totiž podmínky liší, ale obecně se ale dá říci, že zatímco předplacené televizní balíčky je možno odhlásit jedním kliknutím, v případě smlouvy s operátorem je třeba smlouvu nejprve ukončit.

Dalšími možnostmi, jak v Česku sledovat vysílání této stanice, je sledování prostřednictvím IPTV nebo satelitních operátorů. Jednou z nejznámějších variant digitální televize je O2 TV.

Jakožto konkrétní příklad si tak ukážeme právě zrušení služby u O2

Zrušení O2 TV není složité. Existují hned tři způsoby, jak se ze služby můžete vyvázat:

  • osobně
  • písemně
  • telefonicky

Zrušení služby na pobočce

Zrušit službu můžete osobně, na nejbližší pobočce O2. Zde stačí jen přítomnému pracovníkovi sdělit, co si přejete. S sebou si vezměte smlouvu, kterou máte uzavřenou ke službě O2 TV a osobní doklady.

A pozor, nenechte se přemluvit pracovníkem k tomu, že službu nutně potřebujete. A samozřejmě také platí, že chcete odejít se zrušenou službou, nikoli naopak s další zařízenou. Mějte na paměti, že jsou lidé na pobočkách nuceni k prodejům a jejich přesvědčování může být poměrně úporné.

Zrušení služby písemně

Službu můžete zrušit jak klasickým dopisem, tak i elektronicky, tedy e-mailem. Vaše žádost může mít volnou formu, žádný příslušný formulář tak pro tento účel hledat nemusíte.

Nezapomeňte pouze uvést, čeho se vaše žádost týká, tedy že se jedná o zrušení služby a doplňte, že potřebujete zrušit O2 TV. Dále přidejte své jméno a příjmení, adresu trvalého bydliště, telefonní číslo a samozřejmě nezapomeňte na podpis.

Zrušení služby telefonicky

O2 TV se dá zrušit také po telefonu. Stačí zavolat na klasickou infolinku na telefonním čísle 800 02 02 02. Po přepojení na operátora mu opět sdělte svoje požadavky, to znamená na zrušení služby O2 TV.

V první řadě pracovníkovi O2 nadiktujte svoje osobní údaje. Mimo to budete muset také nahlásit údaje uvedené ve smlouvě, aby bylo možné službu deaktivovat.

Jak zruším předplatné na HBO Max?

HBO Max je samostatná samostatná streamovací platforma. Najdete na ní kultovní seriály a filmy z produkce HBO, Warner Bros, DC nebo Cartoon Network.

Co byste měli vědět, než službu zrušíte

Vaše předplatné HBO Max se bude v den nového zúčtovacího období automaticky obnovovat, dokud ho nezrušíte.

Mimo to HBO oficiálně prostřednictvím svého webu uvádí také, že zrušení se liší podle poskytovatele. Proto doporučuje, že může být nutné ho provést alespoň 1 až 2 dny před začátkem nového zúčtovacího období.

Pouhým smazáním aplikace HBO Max předplatné, pozor, také nezrušíte. Službu je nutné řádně deaktivovat podle postupu uváděného níže.

Jak zjistit, u koho mám službu účtovanou?

Prvním krokem je zjistit, jak je služba účtována, respektive u koho. Tuto informaci získáte v nastavení svého zařízení. Otevřete HBO Max nebo přejděte na stránku HBOMax.com.

Poté se postup liší podle toho, o jaké konkrétní zařízení se jedná:

  • Telefon a tablet: Klepněte na svůj profil (vpravo nahoře), pak na ikonu „Nastavení“ (ikona ozubeného kola, vpravo nahoře) a zde by se měla nacházet možnost „Předplatné“.
  • Počítač: Klikněte na svůj profil (vpravo nahoře), pak na možnost „Nastavení“ a najděte zde volbu „Předplatné“.
  • Televize: Vyberte ikonu „Nastavení“ (ikona ozubeného kola, vlevo dole) a možnost „Účet“.
  • V této fázi byste měli vidět, kdo vám předplatné účtuje. (Informace o předplatném jsou viditelné jen na profilech dospělých.)

Platbu za předplatné HBO Max se nachází také ve výpisu z bankovního účtu. Případně se můžete, jak doporučuje dále samotný provozovatel, zeptat svého televizního nebo mobilního operátora, jestli vám HBO Max účtují.

Jak zruším předplatné

Službu můžete mít účtovanou následujícími způsoby:

  • obchod s aplikacemi
  • televizní nebo mobilní operátor
  • HBO Nordic AB nebo HBO Europe, s.r.o

Obchod s aplikacemi

Postup se opět liší podle toho, o jakého poskytovatele se jedná. V rámci Apple iTunes nebo App Store naleznete příslušnou volbu v nastavení u vašeho zařízení v možnosti „Předplatné“. Pozor, může být také nutné zadat vaše Apple ID.

V Google Play přistupte do svého účtu a následně do volby „Platby a předplatné“. V záložce „Předplatné“ se pak nachází volba pro rušení.

V rámci Samsung TV je nutné, chcete-li zrušit předplatné na webu, přejít nejprve na stránku samsungcheckout.com a přihlásit se k účtu Samsung. V nabídce Historie nákupů vyberte následně možnost „Předplatné“ a službu zrušte.

Televizní nebo mobilní operátor

V tomto případě se přihlaste se na webu svého operátora a přejděte do jeho centra podpory nebo ho kontaktujte. Právě rušení služby u televizního či mobilního operátora je oním případem, kdy předplatné může být nutné zrušit alespoň 1 až 2 dny před začátkem nového zúčtovacího období.

HBO Nordic AB nebo HBO Europe, s.r.o

V první řadě je nutné si uvědomit, že předplatné musíte zrušit před novým datem platby, jinak vám bude platba účtována. Jak na to?

V telefonu nebo tabletu najdete v nastavení volbu „Předplatné“ a dále musíte postoupit do záložky „Spravovat předplatné“. Zde se nachází možnost jej zrušit. Zrušení potvrďte a poznamenejte si datum vypršení předplatného.

Na počítači je pak postup obdobný. Přejděte na stránku HBOMax.com a přihlaste se. Ve svém profilu přejděte do nastavení, následně do záložky „Předplatné“ a na volbu „Spravovat předplatné“. Následně jej zrušte a potvrďte tuto volbu.

Foto: Pixabay, Autor: Denisa Holanmová, Zdroj: HBO