Americké město Tulsa zaplatí 220 000 korun těm, kteří se do něj přestěhují. Stačí pracovat v digitálních technologiích

Americké město Tulsa v Oklahomě vytvořilo speciální program Tulsa Remote, aby přilákalo více lidí, kteří pracují v digitálních technologiích. Součástí programu je i 10 000 dolarů, v přepočtu 220 000 korun, které Tulsa vyplatí všem, kteří se do ní na rok přestěhují.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Tulsa se pro tento krok rozhodla, aby přilákala nové obyvatele, kteří pracují v oborech, které mají perspektivu. V plánu je přilákat hlavně programátory, designéry a reklamní experty, šanci ale mají i lidé pracující v dalších oborech.

Americké město doufá, že se jí podaří zaujmout aspoň 300 expertů, kteří se do města přestěhují. Vzhledem k tomu, že se neobvyklé nabídce dostalo velké mediální pozornosti, se však dá očekávat, že počet zájemců toto číslo několikrát převýší.

Vedle peněz dostanou zájemci i kanceláře nebo slevu na luxusní bydlení

Vedle 220 000 korun se zájemci mohou těšit i na další benefity. K dispozici budou mít například coworkingový kancelářský prostor, kde se budou moci potkávat s dalšími profesionály. Také mohou zažádat o luxusní bydlení v nově vybudovaných apartmánech, na které od města dostanou slevu.

Tulsa není prvním americkým městem, které se snaží rozšířit populaci o lidi, kteří pracují v zajímavých a dobře placených oborech. K podobnému kroku se rozhodla i další města jako například Baltimore, Maryland, St. Clair County, Michigan či Marquette v Kansasu.

No items found.