IBAN Air Bank

IBAN kód pro Air Bank je tedy důležitým údajem pro správné provedení mezinárodního bankovního převodu na účet v této bance.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Základní pojmy
17/5/2023 6:22 AM

Při provádění mezinárodních bankovních převodů na účet u Air Bank je nezbytné znát IBAN kód, který je zkratkou pro International Bank Account Number. Tento unikátní identifikátor bankovního účtu se skládá z 24 znaků a obsahuje důležité informace, jako je číslo účtu, kontrolní součet, název banky a země, kde se banka nachází. IBAN kód je klíčovým údajem pro bezproblémový průběh mezinárodního bankovního převodu na účet v Air Bank.

IBAN je zkratkou pro "International Bank Account Number" neboli mezinárodní bankovní účetní číslo. Slouží jako univerzální identifikátor bankovních účtů, který usnadňuje rychlé a spolehlivé provádění plateb jak v rámci jedné země, tak i mezi různými zeměmi. Každý účet v Air Bank disponuje vlastním jedinečným IBAN kódem, který se skládá z kombinace země, kontrolních číslic a čísel samotného účtu.

Je důležité rozlišovat mezi IBAN kódem, který je specifický pro každý jednotlivý účet, a BIC/SWIFT kódem Air Bank, který je stejný pro všechny účty v této renomované bance.

Významem samotného SWIFT kódu a jak vzniká se zabýváme v samostatném článku.

Jak funguje IBAN v Air Bank a kde ho najít?

Abyste zjistili svůj IBAN v Air Bank, existuje několik možností. Prvním krokem je zkontrolovat výpis z účtu, kde by měl být IBAN uveden. Další možností je kontaktovat zákaznickou podporu Air Bank, která vám ráda poskytne potřebné informace o vašem IBAN. Také můžete využít internetové bankovnictví nebo mobilní aplikaci Air Bank, kde naleznete svůj IBAN snadno a rychle.

Je důležité si uvědomit, že IBAN se používá především pro mezinárodní platby. Pro vnitrostátní platby v rámci České republiky budete potřebovat číslo účtu příjemce a kód banky. Pro Air Bank je kód banky 3030.

Mějte svůj IBAN v Air Bank vždy po ruce, abyste mohli pohodlně a bezpečně provádět mezinárodní platby a transakce.

Autor: David Web, Zdroj a foto: Air Bank