MHD Ostrava jízdenky

Městská hromadná doprava (MHD) v Ostravě je klíčovou součástí dopravní infrastruktury, která zajišťuje efektivní přepravu obyvatel a návštěvníků města. Jízdní řády jsou přizpůsobeny potřebám cestujících a je k dispozici celá řada různých typů jízdenek, aby se co nejlépe vyhovělo různým potřebám cestujících.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
30/3/2023 9:56 PM

Kde lze jízdenky zakoupit

Jízdenky lze zakoupit u řidiče nebo v prodejnách ODIS, které se nacházejí v různých částech města Ostravy. V prodejnách ODIS je možné zakoupit také karty MHD s předplaceným kreditem, které jsou vhodné pro pravidelné cestující a umožňují snadné a rychlé placení jízdného bez nutnosti shánět hotovost před každou jízdou.

Jízdenku je možné zakoupit i přímo ve vozidle platební kartou (i ApplePay a GooglePay) nebo on-line v aplikaci MojeDPO či v e-shopu.

Kreditní jízdenka

Jednoduchá a bez jména čipová karta nazvaná Kreditní jízdenka lze zakoupit v nových jízdenkomatech, prodejnách ODIS nebo u smluvních prodejců. Tato karta umožňuje opakované dobíjení finančních prostředků a používání v MHD prostřednictvím přiložení k terminálům v vozidlech, podobně jako u ODISku, elektronické peněženky nebo bankovní platební karty.

SMS jízdenka

Jízdenku je možné zakoupit také pomocí SMS. Odešlete textovou zprávu na číslo 902 06 (tedy stejné číslo jako v Praze nebo Olomouci) s textem:

·        DPO70 pro 70 minut, 

·        DPO70Z pro zlevněných 70 minut, 

·        DPO24 pro 24 hodin,

·        DPO24Z pro zlevněných 24 hodin.

Více o SMS jízdenkách a cenách v Ostravě nebo o SMS jízdenkách obecně.

ODISka

Pod pojmem ODISka je označována čipová karta Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje.

Mapa zón MHD Ostrava

MHD Ostrava jezdí nejen v samotné Ostravě, ale také v dalších obcích v okolí, například v Hrabůvce, Kunčicích nad Ostravicí, Nové Vsi, Radvanicích, Šilheřovicích, Svinově, Třebovicích nebo Vřesině.

Autor: David Web, Foto: unsplash.com, Zdroj: DPO Ostrava