Microsoft Teams - ceny předplatného pro rok 2022

Zajímá vás, kolik stojí služba Microsoft Teams? Zjistili jsme pro vás aktuální informace. V článku se podíváme na cenu jednotlivých tarifů i na to, co služba Microsoft Teams umí.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/5/2022 2:00 AM

Microsoft Teams je cloudová služba od společnosti Microsoft, která usnadňuje práci a komunikaci ve firmách. V České republice konkuruje hlavně službám Slack, Google Workplace a Workplace od Facebooku. Jak vypadají její ceny?

Microsoft Teams aktuálně nabízí několik cenových tarifů:

  • Microsoft 365 Business Basic - za cenu 5,1 euro měsíčně za jednoho uživatele při závazku na jeden rok získáte přístup do služby Microsoft Teams. Součástí předplatného je také 1 TB datového prostoru ve službě OneDrive a webové a mobilní verze programů Word, Excel a PowerPoint. Dále jsou součástí tarifu služby Exchange, OneDrive a SharePoint.
  • Microsoft 365 Apps pro firmy - za cenu 8,8 euro měsíčně za jednoho uživatele při závazku na jeden rok získáte přístup do služby Microsoft Teams. Kromě webových a mobilních verzí programů Word, Excel a PowerPoint získáte i jejich desktopové verze. Naopak oproti tarifu Business Basic ztratíte možnost využívat email, kalendáře nebo online schůzky.
  • Microsoft 365 Business Standard - za cenu 10,5 euro měsíčně za jednoho uživatele při závazku na jeden rok získáte přístup do služby Microsoft Teams. Součástí tarifu je také 1 TB datového prostoru ve službě OneDrive a plnohodnotné verze aplikací Word, Excel, PowerPoint a Outlook. Dále jsou součástí tarifu služby Exchange, OneDrive a SharePoint.
  • Microsoft 365 Business Premium - za cenu 18,5 euro měsíčně za jednoho uživatele při závazku na jeden rok získáte přístup do služby Microsoft Teams. Oproti tarifu “Microsoft 365 Business Standard” získáte navíc podporu při nasazování v podobě služby FastTrack8, službu Microsoft Bookings či možnost posílat svým spolupracovníkům v chatu soubory s neomezenou velikostí. U online konferencí můžete také využívat stránky pro registraci účastníků a máte k dispozici rozšířenou ochranu před internetovými útoky.
Jednotlivé tarigy u služby Microsoft Teams

Všechny ceny jsou uvedeny bez DPH.

Službu Microsoft Teams můžete vyzkoušet i zdarma. K dispozici budete mít neomezené chatování, pořádání online hovorů a videokonferencí o délce maximálně 60 minut, 10 GB datového prostoru pro váš tým a 2 GB datového prostoru pro osobní účely pro každého člena týmu (maximálně 5 lidí).

Jak se platí za Microsoft Teams?

V České republice je za Microsoft Teams možné zaplatit debetní nebo kreditní kartou. Podporovány jsou platební karty od společností VISA, MasterCard a American Express.

Po zakoupení nezapomeňte na to, že se předplatné automaticky obnovuje. Pokud tedy nebudete chtít předplatné dále používat, je potřeba ho zrušit v nastavení účtu.

Co všechno umí Microsoft Teams?

Microsoft Teams je platforma pro firemní komunikaci, která by měla firmám šetřit čas a umožnit jim lépe komunikovat. Podívejme se nyní na všechny její funkce:

  • chatování - Microsoft Teams vám umožní chatovat s vašimi kolegy. Komunikovat můžete buď 1 na 1, nebo může být v konverzaci více lidí. Chatování probíhá prostřednictvím platformy, která je hodně podobná Slacku nebo Messengeru od Facebooku.
  • volání - funkce, kterou asi není potřeba více představovat.
  • videokonference - přes Microsoft Teams jde uspořádat video konferenci a volat si s kolegy tak, jako jste zvyklí ze Skypu nebo Zoomu. Pozvat můžete až 10 000 lidí - to pokud si zaplatíte nejdražší tarif. U tarifů Microsoft 365 Business Standard a Office 365 E3 můžete do videokonference pozvat až 300 lidí.
  • sdílení obrazovky - se svými kolegy můžete sdílet obrazovku, a zajistit tak, že všichni budou mít k dispozici potřebné informace. Sdílet můžete buď celou obrazovku, nebo jen okno prohlížeče či konkrétní aplikaci.
  • sdílení souborů - v rámci aplikace Microsoft Teams můžete s kolegy sdílet různé soubory a dokumenty. Aplikace je pro tyto účely propojená se službami OneDrive, SharePoint a OneNote.